Record van 4 Covid19 sterfgevallen op één dag in Phuket, de ziekenhuizen zijn nagenoeg vol

PHUKET:- Hoewel de Thaise regering spreekt over het onverdeelde succes van het “Sandbox Project” van Phuket, werd vandaag het recordaantal Covid19 doden gebroken, aangezien het Provinciaal Bureau voor Volksgezondheid van Phuket gisteravond 4 sterfgevallen op 1 dag bevestigde.  Dat markeert 17 doden in één week in Phuket, bijna een verdubbeling van het totaal aantal doden sinds de derde golf van Covid19 begin april Thaise in zijn greep kreeg.

In de 5 maanden sinds het begin van de derde golf had Phuket in totaal 20 doden door Covid-19 gezien, maar de 17 doden in de afgelopen 7 dagen brengen het totaal op 37 doden in de provincie.

De 238 nieuwe infecties vandaag markeren Phuket’s 12e dag op rij met infecties van meer dan 200. Ziekenhuisbedden bleven ook vol raken zonder dat er nieuwe bedden werden toegevoegd, waardoor de bezettingsgraad op meer dan 83% kwam, waar 80% de drempel was die oorspronkelijk als een hoge drempel werd beschouwd, welk één gevaar voor de Phuket Sandbox oplevert.

In de dagen voordat de Sandbox op 1 juli van start ging, kondigden Phuket-functionarissen aan dat een van de drempels voor het herzien van de Sandbox in totaal 90 nieuwe infecties gedurende een weekperiode zou zijn.  De afgelopen weken waren de 7-daagse totalen ruim boven de 1.400.

Vandaag is de tweede dag van minder dan 20% van alle ziekenhuisbedden die momenteel beschikbaar zijn voor Covid-19-patiënten. Ondertussen zijn tijdens een vergadering omtrent de versoepeling van de Sandbox Covid 19 testen een aantal beperkingen in drank- en uitgaansgelegenheden opgelegd

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!