De openbaar aanklager in Thailand accepteert het zaakdossier van Joe Ferrari

NAKHON SAWAN:- Het casusrapport over de vermeende moord op een vermoedelijke drugsdealer terwijl hij vorige maand op het politiebureau van Muang Nakhon Sawan in hechtenis zat is voorgelegd aan de openbare aanklagers en zal naar verwachting volgende week voor de rechtbank worden ingediend.

Voormalig hoofdcommissaris kolonel Thitisan Utthanaphon en zes andere officieren worden beschuldigd van het doden van Chiraphong Thanapat, een 24-jarige drugsverdachte, terwijl ze naar verluidt probeerden geld van hem af te persen.

Kolonel Thitisan, ook bekend als Joe Ferrari omdat hij een verzameling zeer luxe limousines bezit, is de hoofdverdachte in deze beruchte zaak.

Videobeelden van de vermeende marteling en moord op Chiraphong werden online geplaatst, wat leidde tot verontwaardiging en een storm van kritiek op de politie.

Khun Sompong Yenkaew, het plv.  hoofd van het Openbaar Ministerie Regio 6, zei dat recherche het onderzoek naar de dood van Chiraphong heeft afgerond en het rapport naar het kantoor hebben doorgestuurd.

Khun Sompong zei dat het rapport volgende week zal worden ingediend bij het Provinciaal Hof van Nakhon Sawan, zodat het een onderzoek kan instellen en een officiële uitspraak kan doen over de dood van Chiraphong. Het openbaar ministerie zal de zaak dinsdag voorleggen, zei hij.

Volgens het rapport stierf Chiraphong tijdens een wrede ondervraging de zeven politieagenten op het politiebureau van Nakhon Sawan. Het merkte op dat kolonel Thitisan de leider was en dat de doodsoorzaak van Chiraphong verstikking was.

“De dood was het gevolg van het feit dat de agenten het hoofd van de man bedekten met een plastic zak in een verhoorkamer op het politiebureau”, zei hij.

Khun Sompong zei dat de andere zes officieren die in het rapport worden genoemd, te weten de heren Pol Maj Rawirot Ditthong, Pol Capt Songyot Khlainak, Pol Lt Thoranin Makwanna, Pol Sen Sgt Maj Suphakon Nimchuen, Pol Sen Sgt Maj Wisut Bunkhiew en Pol Lance/Corp Pawikon Khammarew zijn.

Kolonel Thitisan is officieel beschuldigd van moord met voorbedachten rade door middel van marteling, onwettige vrijheidsberoving en misdrijf.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!