Pattaya wordt geüpgraded naar ‘oranje zone’, maar de verkoop van alcohol is vooralsnog onzeker!

BANGKOK:- Chonburi wordt geüpgraded naar een “oranje” zone, maar of beoogde blauwe zones van de provincie, zoals Pattaya en Sattahip alcohol mogen verkopen in restaurants is vooralsnog onzeker,  de beslissing wordt waarschijnlijk overgelaten aan de provinciegouverneur.

Thailand heeft gisteren de toegang tot het land een beetje goedkoper en gemakkelijker gemaakt, aangezien het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, de coronavirusbeperkingen blijft versoepelen.

Het bureau hief o.a. de laatste avondklok op, elimineerde alle “donkerrode” maximale coronavirus- en strikte controlezones, kondigde de heropening aan van een belangrijke landgrens en bracht wijzigingen aan in de toeristische programma’s “Test & Go” en “sandbox”.

De CCSA stemde er echter niet mee in, zoals velen hadden gehoopt, om de uitgaansgelegenheden eerder dan 16 januari te heropenen.

Vanaf 16 december zal Thailand’s “geen quarantaines” méér vereisen.  Het is niet langer nodig om één nacht quarantaine te boeken in een duur, door de overheid gecertificeerd hotel.  Maar zoals gewoonlijk maakten de kanttekeningen die de CCSA aan de regelwijziging toevoegde, de situatie is weer zo wazig dat er géén touw aan vast te knopen is.

De provincie Chonburi (Pattaya) wordt vanaf 1 december geüpgraded naar Orange Zone.

 Het vaccinatiecertificaat, de verzekering en de PCR-test zijn na 16 december nog steeds vereist, maar in plaats van een zinloze tweede PCR-test bij aankomst te doen, kunnen toeristen in plaats daarvan een goedkope, snelle, niet-invasieve antigeentest doen, waarvan de resultaten binnen 15 minuten beschikbaar zijn. 

Maar de Engelstalige woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, khun Nopakun Natapanu, zei dat de test in een hotel moet worden afgelegd en dat “goedgekeurd vervoer” moet worden geboekt vanaf de luchthaven.

“U hoeft niet meer eerst hotelkamer te boeken, want de (antigeen)test geeft natuurlijk een sneller resultaat.”

Maar hoe het een en ander in zijn werk gaat is nog niet exact bekend dus Hoe dat precies zal werken, is onzeker.  Welke hotels accepteren Thais en expats alleen voor tests zonder dat ze een kamer huren?  En is er nu een bewijs van “goedgekeurd vervoer” vereist in de online aanvraag voor de buggy Thailand Pass?  Wanneer wordt die wijziging doorgevoerd?  En zullen er meer bugs komen met de verandering?

Voor degenen die niet op Thailand’s lijst van 63 goedgekeurde landen voor het Test & Go-schema staan, zal “sandbox” in de provincie waar ze nu zijn aangekomen korter zijn, slechts vijf dagen in plaats van zeven.

De CCSA stemde er ook mee in om de Khon Kaen-grens met Laos te heropenen, nog een andere stap om de grensovergangen te heropenen.

Avondklok en herbestemming
Er heerst meer verwarring over de lijst met kleurgecodeerde provincies die door de CCSA zijn herbestemd.  De aanduiding “donkerrood” is (voorlopig) verleden tijd en de laatste avondklok in het land is dat ook.

Kanchanaburi, Nonthaburi en Pathum Thani werden herbestemd als “blauwe” pilot-toerismegebieden waar toeristen direct na aankomst heen kunnen gaan.  Om de verwarring te vergroten, werden specifieke districten in andere provincies ook als “blauw” gemarkeerd, hoewel de CCSA geen lijst vrijgaf van welke districten dat nu juist waren.

Van bijzonder belang is Chonburi, dat nog steeds slechts een handvol nieuwe gevallen van coronavirus per dag meldt.  Het district Banglamung, waartoe ook Pattaya behoort, meldde vrijdag 48 nieuwe gevallen en de provincie als geheel rapporteerde 202.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!