Rechtbank in Thailand dringt aan op blokkering van 42 URL’s voor delen controversiële Lazada-advertentie

BANGKOK:- Het ministerie van Digitale Economie en Samenleving heeft gerechtelijke bevelen gevraagd om de toegang te blokkeren tot 42 internetadressen van YouTube-, Twitter- en Facebook-pagina’s die een controversiële advertentie van het online winkelplatform Lazada delen.

De Minister van Digitale Economie en Samenleving, Chaiwut Thanakamanusorn, verwees naar een advertentie die werd gezien als spot met de koninklijke familie en gehandicapten, die werd gemaakt door influencers Nara Aniwat en Thidaporn “Nurat” Chaokuwiang om het platform voor kledingwinkelen te promoten.  De video toont een vrouw in een rolstoel die wordt gepest door een andere persoon van adellijke afkomst, wat tot opschudding op het net leidt.

Khun Chaiwut zei dat het ministerie en de Technology Crime Suppression Division samenwerken om bewijs en meer informatie te verzamelen om actie te ondernemen tegen elk online platform of elke site die de monarchie belastert door de advertentie te delen.

Tot nu toe hebben de twee bureaus 42 URL’s gevonden om de advertenties te delen.  Hij zei dat het ministerie ook de eigenaren van de 42 adressen zal informeren om de inhoud te verwijderen of juridische stappen te ondernemen, zo voegde Chaiwut eraan toe.

Op de vraag welke maatregelen het ministerie zou nemen om soortgelijke incidenten te voorkomen, zei Chaiwut dat reclamebureaus, influencers en PR-bureaus hun eigen ethische code moeten hebben en dat er een professionele groep moet zijn om toezicht op hen te houden om ervoor te zorgen dat hun advertenties niet illegaal en onethisch zijn.

Khun Chaiwut zei dat de professionele groep van de PR-bureaus toezicht moet houden om ervoor te zorgen dat hun advertenties mensen niet slecht doen voelen of het gevoel hebben dat ze worden gepest.

“Het is niet juist voor overheidsinstanties om hun bevelen te geven omdat ze hun vrijheid van meningsuiting hebben zoals gegarandeerd door de grondwet”, zei Chaiwut.

“Maar respecteer alstublieft de wet en houd u aan de normen die acceptabel zijn voor de Thaise samenleving.  Doe niets dat onaanvaardbaar is voor de Thaise samenleving.  Als ze dat doen, loopt hun bedrijf schade op.”

Op de vraag of hij vreest dat de Thais-Sino banden zullen worden aangetast nu verschillende Thaise overheidsinstanties hun boycot van Lazada, een online winkelplatform uit China, hebben aangekondigd, antwoordde Chaiwut dat Lazada ook rekening moet houden met de gevoelens van Thais.

Hij voegde eraan toe dat Lazada met een AI of algoritme zou moeten komen om dergelijke controversiële advertenties te controleren en uit te schakelen in plaats van te wachten op een protest van Thais voordat ze de advertenties verwijderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!