Kabinet in Thailand keurt de wijzigingen in socialezekerheidsregels voor pensioenen goed

BANGKOK:- Het Thaise kabinet gaf gisteren groen licht om het plan van het ministerie van Arbeid om de socialezekerheidswet te wijzigen, zodat gepensioneerden kunnen kiezen tussen een bedrag ineens of op maandbasis.

De Minister van Arbeid, Khun Suchart Chomklin zei dat het wetsvoorstel dat door zijn ministerie is opgesteld, ook bedoeld is om begunstigden in staat te stellen een deel van hun pensioen vooraf op te nemen voordat ze met pensioen gaan.

De wijziging stelt hen ook in staat om hun spaargeld bij het socialezekerheidsfonds te gebruiken als garantie voor het verkrijgen van een lening van een commerciële bank, voegde hij eraan toe.

Khun Suchart zei dat het ministerie van Arbeid met dit voorstel is gekomen omdat bepaalde regels van het fonds niet overeenkomen met de huidige situatie, waarin werknemers en werknemers financiële problemen hebben als gevolg van de Covid19 pandemie.

Het wetsvoorstel beoogt ook de dekkingsperiode te verlengen voor mensen die verzekerd zijn op grond van artikel 33, waarin werkgevers ook bijdragen aan het Sociaal Verzekeringsfonds.

Het wetsvoorstel specificeert niet precies op welke leeftijd de dekking moet stoppen, en zal wachten tot de kwestie wordt beslist in een Kamerdebat.

Volgens Suchart kunnen gepensioneerden niet alleen kiezen tussen volledige of maandelijkse uitkering van het pensioen, maar is het ook bedoeld om begunstigden te helpen door hen hun spaargeld van tevoren op te laten nemen of het te gebruiken als garantie voor het verkrijgen van een lening.

Het wetsvoorstel heeft ook tot doel de vergoeding voor vrouwen met zwangerschapsverlof te verlengen van 90 dagen naar 98 dagen, en de vergoeding van werknemers die arbeidsongeschikt zijn geworden op het werk te verhogen tot 70 procent van hun salaris van 50 procent.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!