Rechtbank Bangkok wijst voor de derde maal verzoek voor borgtocht van vier protestleiders van de hand


~EERST GEDAAN EN DAN GEDACHT, HEEFT MENIGEEN IN VERDRIET GEBRACHT~
(Vooraf nadenken voorkomt achteraf problemen)

BANGKOK:   De vier leiders van de pro-democratische beweging, Anon Nampa, Parit Chiwarak alias “Penguin” Somyot Prueksakasemsuk en Patiwat Saraiyaem alias “Mor Lam Bank” moeten in de gevangenis blijven, gisteren diende hun advocaat, Khun Kritsadang Nutcharas een derde verzoek om borgtocht tegen betaling van 200.000 baht in. Deze aanvraag werd niet door de rechtbank van Bangkok gehonoreerd.

De vier pro-democratische activisten worden beschuldigd van het overtreden van artikel 112 van het wetboek van strafrecht (majesteitsschennis) en het aanzetten tot rellen onder artikel 116 na het bijwonen van de anti-regeringsbijeenkomst op de Tha in september vorig jaar. Prachan campus van de Thammasat Universiteit. 

Ze zitten sinds 9 februari achter de tralies, dezelfde dag dat de officier van justitie aankondigde dat een eventuele beslissing over de aanklacht zou worden uitgesteld tot 8 maart. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!