Rebellen doden 20 Myanmarese officieren, voormalig leider Aung San Suu Kyi verschijnt voor de rechtbank

~HET IS EEN DOOD VAN PANDORA~
(Een bron van problemen, ellende en misère)

YANGOON:- Volgens de anti-coup-beweging van de People’s Defence Force zijn er minstens 20 Myanmarese veiligheidstroepen gedood tijdens een confronatie met rebellen. De voormalige staatsadviseur, Aung San Suu Kyi, verscheen ook voor het eerst sinds de staatsgreep in februari, toen de bank werd vastgehouden door de militaire junta.

Het politiebureau in de staat Shan in het oosten van Myanmar is naar verluidt afgebrand.  Foto’s laten rook zien die uit het station komt.  Lokale media zeggen dat 4 leden van de veiligheidstroepen werden vastgehouden door rebellenstrijders en foto’s laten zien wat de agenten lijken te zijn die geblinddoekt zijn met chirurgische maskers en hun handen op hun rug.

Sinds de militaire overname zijn minstens 815 burgers omgekomen en zijn meer dan 4.000 mensen vastgehouden.  Veel etnische legers die de grensregio’s van Myanmar bezetten, hebben een standpunt ingenomen tegen de staatsgreep, wat heeft geleid tot felle botsingen met de junta en rebellenstrijders. Sommigen, zoals de People’s Defense Force, zijn burgers die terugvechten met handgemaakte wapens.

 De junta beweert dat ze de macht hebben overgenomen vanwege frauduleuze verkiezingen.  Aung San Suu Kyi had de verkiezingen met een grote meerderheid van stemmen gewonnen.  De 75-jarige wordt nu geconfronteerd met een aantal beschuldigingen van het bezit van illegale portofoons tot het overtreden van een wet op staatsgeheimen.

Khun Aung “wenste mensen een goede gezondheid” en haar advocaat kondigde een verklaring van Aung aan over haar Nation League Democracy-partij.

 “Onze partij is voortgekomen uit de mensen, dus het zal bestaan ​​zolang mensen het steunen.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië
Bron: The Guardian

Eén gedachte over “Rebellen doden 20 Myanmarese officieren, voormalig leider Aung San Suu Kyi verschijnt voor de rechtbank”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!