De in Thailand getrainde honden blijken zeer nauwkeurig te zijn in het identificeren van Covid19 infecties, zo blijkt!

~MET TALENTEN WOEKEREN~
(De mogelijkheden/gaven goed gebruiken)

BANGKOK:- De speciaal getrainde Covid19 honden zouden  temperatuur- en infraroodscanners kunnen vervangen op Covid-19-screeningpunten.  Uit de resultaten van een studie is gebleken dat honden kunnen worden getraind om het coronavirus te identificeren, zelfs als mensen asymptomatisch zijn.  De honden zijn meer dan 90% nauwkeurig, aldus de studie.

De sokken en mondkapjes van 200 mensen die positief getest waren, werden verzameld door onderzoekers van de London School of Tropical Medicine en gebruikt om 6 honden te trainen om de geur van de chemische verbindingen van een Covid-19-patiënt te identificeren.  Het gebruik van de honden naast PCR-tests bij controleposten, zoals op luchthavens, kan volgens het onderzoek leiden tot een 2,24% lagere transmissiesnelheid.

In Bangkok werd een soortgelijk onderzoek gedaan aan de faculteit Diergeneeskunde van de Chulalongkorn University, waar 6 Labrador retrievers werden getraind om het virus in menselijk zweet op te sporen.  Tests tonen aan dat de honden een nauwkeurigheidspercentage van 95% hadden bij het detecteren van Covid-19 in asymptomatische patiëntenmonsters.  Die honden zijn nu als aanvullende screening worden ingezet in gebieden met een hoog risico in Bangkok.

Een auteur van de studie van de London School zegt dat de honden snel een persoon kunnen identificeren die is geïnfecteerd met Covid-19 en mogelijk kunnen worden gebruikt als screeningstool om de noodzaak van quarantaine bij aankomst te vervangen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: AFP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!