Rayong sluit 5 toeristische eilanden voor 4 maanden

~REGIONIEUWS~

RAYONG:- Het Departement of nationale parken van Thailand heeft  aangekondigd dat ze van plan zijn 5 populaire toeristische eilanden in de provincie Rayong in het oosten van Thailand te sluiten.  De eilanden – Kham Island, Kruay Island, Ku Dee Island, Pla Teen Island en Talu Island – zullen 4 maanden gesloten zijn.

In de aankondiging stond dat de eilanden vanaf 1 juni gesloten zouden zijn voor alle toeristen en tot eind september zouden doorgaan.  De 5 eilanden in Rayong hopen dat de sluiting die plaatsvindt terwijl het toerisme drastisch terugloopt als gevolg van de Covid-19 pandemie, een natuurlijk zelfherstel mogelijk zal maken, aldus het departement.  

De veiligheid van toeristen was ook een punt van zorg, dus er kunnen verbeteringen aan het eiland worden aangebracht om een ​​veiligere, meer milieubewuste ervaring te maken wanneer het toerisme terugkeert naar Thailand, dat naar verwachting later dit jaar zal beginnen.

In de voetsporen van de legendarische Maya-baai in Krabi, die werd overweldigd door toeristen nadat de Leonardo DiCaprio-film The Beach uit 1999 de natuurlijke schoonheid van het gebied aan de wereld introduceerde, zullen deze 5 eilanden worden gesloten vanwege natuurbeschermingsdoeleinden.  De ecosystemen van Maya Bay werden bijna verwoest door de stroom toeristen totdat de regio in 2018 werd gesloten om de natuur te laten genezen. 

Milieuactivisten hadden jaarlijkse sluitingen voorgesteld voor veel van de meer dan 100 nationale parken van Thailand die het populairst zijn.  Een jaarlijkse sluiting van 2 tot 4 maanden zou de natuur een kans geven om zichzelf te herstellen zonder menselijke invasie, en zou het eilandbeheer ook de kans geven om de parken veiliger te maken en meer milieuvriendelijk toerisme mogelijk te maken.

De eilanden zijn populair bij binnenlandse en internationale toeristen, met Kham, Pla Teen en Talu die allemaal worden gerangschikt als de beste duiklocaties in Thailand.  Kham staat bekend om zijn ongelooflijk poederachtige witte zand, met een zandbank die zich uitstrekt tot het naburige Kruay, een kalkstenen eiland. 

Het populaire eilandhoppen vanuit Pattaya of Koh Samet zal ook tot 30 september worden opgeschort.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!