Prinses Chulabhorn gaat zelf Covid19 vaccins importeren

~ER ZIJN VELE WEGEN DIE NAAR ROME LEIDEN~
(Er zijn meerdere manieren om iets te doen)

BANGKOK:- Prinses Chulabhorn, de zus van Zijne Majesteit de Koning, heeft de invoer van alternatieve vaccins voor het covidvirus via een door haar gesponsorde instelling goedgekeurd, waarmee ze de regering omzeilt.  

De secretaris-generaal van de Chulabhorn Royal Academy schreef op Facebook dat de alternatieve vaccins de overheidscampagne zouden aanvullen totdat deze aan de behoeften van het land konden voldoen.  

De aankondiging in de Royal Gazette komt op een moment dat het land lijdt aan de ergste Covid19 uitbraak tot nu toe en de publieke onrust over het aarzelende vaccinatieschema groeit. Het decreet vergroot het vermogen van de Chulabhorn Royal Academy om te reageren op het coronavirus.  Het was ondertekend door prinses Chulabhorn, de voorzitter en jongste zus van koning Maha Vajiralongkorn.  

“De Royal Academy zal alternatieve vaccins kopen totdat de vaccins die in het land worden geproduceerd een capaciteit bereiken die voldoende bescherming biedt tegen uitbraken”, zo postte hun algemeen secretaris, Nithi Mahanonda, op Facebook, eraan toevoegend dat ze voldoen aan de import- en registratieregels.

De Minister van Gezondheid, Khun Anutin Charnvirakul zei dat hij niet op de hoogte was van het koninklijk besluit voordat het werd gepubliceerd. “Maar als het land enig nut heeft, zijn we er klaar voor.”  

De koninklijke Chulabhorn Academy, waar ook een ziekenhuis en een onderzoeksinstituut onder valt, is van plan om later vandaag een persconferentie te houden over de invoer van het vaccin van Sinopharm.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!