Rangers van de Naresuan Force gaan te paard om mensensmokkelaars aan de grens met Tak te betrappen

TAK:- Het 14e Ranger-regiment van de Naresuan Force patrouilleert te paard langs de bergachtige grens van Tak om mensenhandel te voorkomen. Het toezicht wordt uitgevoerd in de subdistricten Ruam Thai Phatthana en Waw Lay in het district Phop Phra.

Administratieve functionarissen, soldaten en politie hebben in de afgelopen maanden een aantal mensenhandelaren gearresteerd in de districten Wang Chao, Ban Tak, Mae Ramat en Phop Phra, maar volgens de media sluipen er nog steeds elke dag immigranten het land binnen.

Omdat het grensgebied bestaat uit bossen, bergen en kreken, besloten de soldaten om in het gebied te patrouilleren met paarden in plaats van voertuigen – met goede resultaten tot nu toe.

De Thaise media meldde dat meer dan 10.000 immigranten vanuit Myanmar Thailand zijn binnengeslopen om in Bangkok en de omliggende gebieden te werken.  Elk van deze immigranten heeft 25.000 baht moeten ophoesten om mensenhandelaren te betalen.

 “Alleen al in januari arresteerde het Naresuan-leger meer dan 500 immigranten omdat ze naar verluidt het illegaal het land waren binnendrongen”, zo go egde de media eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!