De prijs van varkensvlees, kip en eieren zal naar verwachting dalen

BANGKOK:- De verkoopprijs van varkensvlees, evenals die van eieren en kip, zal na het einde van het Chinese Nieuwjaar gaan dalen, althans dat is de verwachting van het ministerie van Binnenlandse Handel.

De drecteur-generaal Watthanasak Sua-iam schatte dat de algemene prijs zou moeten dalen tot 170-180 baht per kilogram vergeleken met 220 baht eerder deze maand, met een piek van om en nabij de 300 baht tijdens het Chinese Nieuwjaar.

De algemene daling van de groothandelsprijs op de varkenshouderijen zou moeten dalen tot 100 Baht, wat resulteert in een daling van de verkoopprijs, zei hij, zonder uit te leggen waarom de verkoopprijs eerder naar het hoogste tarief was gesprongen, zelfs vóór de periode van Chinees Nieuwjaar.  De hoge prijs had ertoe geleid dat de regering te maken kreeg met zware kritiek van de oppositie en het grote publiek.

De prijs van kippenvlees zal naar verwachting dalen tot 65-82 baht per kilogram, wat een lichte daling is ten opzichte van het huidige tarief, terwijl de prijs van ei, de middelste maat 3, zou moeten dalen tot 100 baht voor een verpakking van 30 eieren, of gemiddeld Bt 3,33 per stuk.

De prijs van palmolie blijft stabiel en is passend geprijsd op 59 tot 62 Bt per fles, zo vertelde khun Watthanasak, die uitlegde dat de prijs eerder was gestegen als gevolg van een productiedaling in Indonesië en Maleisië als gevolg van de Covid-uitbraak in beide landen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!