Vandaag herdenken wij bekende en minder bekende slachtoffers op wereld kankerdag 

PATTAYA:- Vandaag is het wereld kankerdag, een dag dat wij even stilstaan bij het verlies van een familielid, een vriend of een kennis, ook Thailand doet daaraan mee door op deze dag (met een rouwrand) lokale beroemdheden te herdenken die helaas aan deze ziekte zijn bezweken en door velen werden gemist.

De lokale media speelt een belangrijke rol bij het vergroten van het bewustzijn van kanker en het aanmoedigen van Thaise burgers om hygiënische en persoonlijke gezondheidsgewoonten aan te nemen die de kans op kanker kunnen verkleinen.

Wereld kankerdag wordt geleid door de Union for International Cancer Control ter ondersteuning van de doelen van de World Cancer Declaration, die in 2008 is geschreven.

Onder lokale beroemdheden bezweken acteur Saranyoo Wongkrachang en zanger Ronnachai “Od” Thomyapariwat vorig jaar allebei aan kanker.  De andere kankerslachtoffers waren komiek Phaithoon Pumrat, beter bekend onder zijn artiestennaam “The Smoky Robert”, en ervaren televisiepresentator Somchai Preprapafhong (“Sena Coke”).

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!