Radeloze Thaise man loopt in 11 dagen 1.000 kilometer met 2 dochters om werk te vinden

RAYONG:- Hier het hartverscheurende verhaal van een behoeftige man die in 11 dagen 1000 kilometer liep om werk te vinden om zijn twee uitgehongerde kinderen eten te geven, heeft uiteindelijk een happy end.

De werkloze Khun Norraphat en zijn twee dochters van 10 en 12 jaar oud begonnen op 11 december aan hun lange, moeizame reis vanuit het huis in het Tung Wa-district van Satun. De uitputtende reis eindigde toen het gezin in de  Pluak Daeng-district van Rayong op 22 december aankwam.

De 47-jarige vader van twee meisjes liep en liftte ruim 11 dagen omdat ze geen buskaartjes konden betalen.  Onderweg sliepen ze in benzinestations en tempels tot ze in Rayong aankwamen, waar ze een medewerker van het Pluak Daeng-reddingsteam, Khun Sarawut Poommarin, tegenkwamen.

Khun Sarawut vertelde de media dat hij was getipt door een motortaxichauffeur die het gezin op de weg zag lopen.  De vriendelijke taxichauffeur drong er bij de 46-jarige medewerker van het Pluak Daeng Rescue Team op aan om de familie te helpen.

Khun Sarawut ontdekte de familie voor een winkelcentrum in de wijk Pluak Daeng.  Hij begon snel aan zijn taak om een ​​baan voor Norraphat te vinden op een bouwplaats, een kamer voor het gezin om in te verblijven en slaagde er ook in een school te vinden voor de twee meisjes om te studeren.

Een emotionele Khun Norraphat was in tranen toen hij op zondag 25 december met de Thaise media sprak. Hij onthulde dat hij vroeger visser en zanger was in verschillende restaurants en bars in Satun en Phuket, waar hij zijn vrouw ontmoette.  Hij onthulde dat ze vijf jaar geleden uit elkaar waren gegaan en sindsdien heeft hij geen contact meer met haar.

Norraphat trok bij zijn zus in nadat hij zijn baan was kwijtgeraakt, maar besloot toen op de zwerver te gaan om werk te zoeken omdat hij bang was dat zijn kinderen zouden verhongeren en niet zouden kunnen studeren.

Khun Norraphat was overweldigd door de steun en bedankte iedereen die hem hielp een nieuw leven op te bouwen.

Het hoofd van het Provinciaal opvanghuis voor kinderen en gezinnen in Rayong, Khun Nopphana Charoentham, bezocht afgelopen zondag de familie op de bouwplaats. Khun Nopphana zei dat het asiel voor het gezin zou zorgen.  Ze zouden een nieuwe huisregistratie verwerken zodat ze zich in de provincie konden vestigen en ze wat basisbehoeften en een ondersteunend budget van 3.000 baht zouden geven.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Thaise Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!