Russische toeristen komen massaal naar Thailand

BANGKOK:- Thailand heeft een grote toestroom van Russische bezoekers.  Uit gegevens blijkt dat de maandelijkse aankomsten in november zijn verdubbeld en bijna zeven keer zo hoog zijn als in september, veel méér dan in andere landen in de aanloop naar het toeristische hoogseizoen.

Thailand, één van Azië’s meest populaire reisbestemmingen, beleeft momenteel een hoognodige toeristische groei.

Russian tourists take a nap at Layan beach in Phuket, Thailand December 25, 2022. REUTERS/Jorge Silva

In november kwamen er 1,75 miljoen bezoekers, vier keer zoveel als vorig jaar, toen vluchten en buitenlandse aankomsten werden beperkt door de pandemie.

Thailand hief in juli wat er nog over was van zijn strikte Covid19 toegangseisen op om zijn ingestorte toerismesector nieuw leven in te blazen, en sinds september is het aantal aankomsten uit Rusland op maandbasis sneller gestegen dan enig ander land, inclusief die van een lage basis, volgens de officiële figuren vielen mee.

Rusland was in 2019, vóór de pandemie, de zevende grootste toeristenmarkt van Thailand met 1,48 miljoen bezoekers, maar in november stond het op de derde plaats met 108.985 aankomsten op maandbasis, na Maleisië en India, na 44.314 in oktober en 15.900 in september.

Ter vergelijking: het aantal aankomsten uit Maleisië daalde van 332.493 in september naar 258.873 in november, terwijl het aantal aankomsten uit India elke maand steeg van 116.386 in september naar 145.628 in november.

De Russische aankomsten in november waren goed voor ongeveer 60 procent van het aantal bezoekers in dezelfde maand in 2019.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: alarabiya.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!