Raad eens welke de Thaise soepen gerangschikt zijn in ’s werelds top 10 soepen…

EUROPA:- TasteAtlas, de internationale foodreview-hub heeft twee Thaise soepen uitgeroepen tot de beste in de top 10 soepen ter wereld. Het zal U als trouwe lezer van mijn blog niet moeilijk zijn om te raden welk Thaise soepen de aandacht van de juryleden trokken.

De Tom Kha Gai (kippen-kokossoep) eindigde op de vierde plaats met een score van 4,7 uit vijf. 

De Tom Yum Goong (pittige garnalensoep) staat vier plaatsen lager op de lijst en staat op de achtste plaats met een 4,6, volgens de lijst van beste soepen ter wereld van TasteAtlas die afgelopen vrijdag werd gepubliceerd.

Bovenaan de ranglijst stond de Japanse Tonkotsu Ramen, gevolgd door de Poolse Zurek, een soort zure vleesbouillon.

Slechts twee landen hadden meer dan één soep in de top 10: Thailand en Japan.

TasteAtlas beschreef Tom Kha Gai als volgt: “Galangal’s gepeperde, scherpe, lichtzure en bloemige smaken vormen een interessant contrast met de romigheid van kokosmelk, waardoor een heerlijk aromatisch gerecht ontstaat. Tom Kha Gai is zeer voedzaam met geweldige geneeskrachtige eigenschappen, zoals het vermogen om het maag-darmkanaal te kalmeren.”

Het prees Tom Yum Goong als een van de bekendste Thaise gerechten: een pittige, zure en aromatische soep van zeevruchten, traditioneel geserveerd met rijst en ook aangeboden in versies met kip of varkensvlees.

Khun Sunisa Injui, eigenaresse van restaurant Ko Piak in het district Nayong in Trang, zei dat de twee soepen altijd populair zijn geweest onder buitenlandse toeristen die de zuidelijke kustprovincie bezoeken.

“Buitenlanders zijn verslaafd aan de smaak van kokosmelk en de hitte van Thaise chili en specerijen, om nog maar te zwijgen van de verscheidenheid aan kruiden die goed zijn voor je gezondheid,” zei ze. “Tom Kha Gai en Tom Yum Goong behoren tot de bestsellers in elk hotel en restaurant in de provincie. Ze hebben ook verschillende versies voor gasten die graag nieuwe smaken ontdekken.”

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!