Python van 100 kg gevangen in Ban Bueang, Chonburi

~AAN HET LANGSTE EIND TREKKEN~
(In de voordeligste positie zijn)

BAN BUEANG:- Terwijl de lokale bevolking in een tuin in Mueang Chonburi aan het werk was, werd een gigantische python van 100 kilo gevangen.

Op 1 maart werkten ongeveer acht mensen samen om een enorme slang uit het kreupelhout te trekken, in de tuin waar ze aan het werk waren.

De python probeerdere meerdere keren te ontsnappen maar zonder succes. Het duurde in totaal ongeveer 30 minuten om de slang te vangen. De python is zes meter lang en weegt ongeveer 100 kg volgens de reddingswerkers die werden ingeschakeld om toezicht te houden op het vangen van de gigantische slang.

De landeigenaar, mevrouw Phontip Raksasin, 54, vertelde aan de pers: “We waren het gebied aan het schoonmaken toe we plotseling de python te ontdekten. Er zijn wel vaker slangen in dit gebied gehad, maar zelden in tuinen- en landbouwgebied dat wordt bezocht door lokale bewoners.”

Professionele slangenvangers hebben de python verplaatst naar een natuurgebied ver van bewoonde gebieden, uiteraard na een fotomoment voor de lokale bewoners met de slang van monsterformaat.

Thailand herbergt drie 3 soorten pythons

De Netpython (Python reticulatus) wordt beschouwd als de langste slang ter wereld en kan meer dan 6 meter lang worden. De gemiddelde grootte is ongeveer 3 tot 4 meter lang.

De Birmese Python (Python bivittatus) is meestal iets kleiner, maar kan tot meer dan 3 meter lang groeien.

De Brongersma’s Bloed Python (Python brongersmai) is aanzienlijk kleiner dan de andere twee soorten, maar een verbluffende slang die je zelden tegenkomt in de natuur.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News – Puchai Kerd Ma Lui
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Tha Pattaya News – De Kleine Beer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!