Burgemeesterskandidate gedood bij schietpartij – vier gewonden

~HET HEILIG KRUIS ACHTERNA GEVEN~
(Hopen dat iets of iemand nooit meer terugkomt)

RATCHABURI: Tijdens een schietpartij op een begrafenis in een tempel in het district Photharam op maandagavond, werd een vrouw gedood en raakten vier anderen gewond. Onder de vier gewonden waren het het districhts-hoofd (de kamnan) en drie vrouwen die eveneens kandidaat waren voor het Burgemeesterschap naar aanloop van de komende gemeenteraadsverkiezingen van 28 maart.

De politie heeft dinsdag de rechtbank van Ratchaburi om een ​​arrestatiebevel gevraagd om een ​​verdachte van de schietpartij te arresteren.

Generaal Thana Chuwong, identificeerde de verdachte als Wanchart Niamraksa, een lid van de provinciale bestuursorganisatie van Ratchaburi.

De Generaal zei dat de heer Wanchart zal worden aangeklaagd voor moord, poging tot moord, het illegale bezit van vuurwapens en munitie, en het illegaal dragen van een wapen in de openbare ruimte.

De politie vermoed dat een lokaal politiek verband houdt met de schietpartij.

De aanval vond plaats rond 19.00 uur in de tempel Wat Tha Kham in Tambon Sam Ruan. De rouwenden zaten op dat moment in een open gebedsruimte.

Vijf mensen werden door kogels geraakt. De politie die snel ter plaatse was, trof een chaos aan van omgevallen stoelen, achtergelaten bezittingen en bloedspatten.

De gewonden werden overgebracht naar diverse ziekenhuizen in Ratchaburi, Chet Samian, Bangkok-Ratchaburi en Mahachai.

Mevrouw Varaporn, die kandidaat was voor burgemeester, werd later in het ziekenhuis dood verklaard.

De politie vond ter plaatse twee .22 patronen en één 11 mm gebruikte kogelhuls. Ooggetuigen verklaarden dat de heer Yingpan, als sub-districtshoofd, was gevraagd om wierook en kaarsen aan te steken voor een Boeddha-beeld om de opening van de ceremonie te markeren. Terwijl hij dat deed, werd iedereen verrast door een kogelregen. Temidden van de paniek die daarop volgde, werd er geroepen dat iedereen plat op de grond moest gaan liggen. Toen het geweervuur ​​eindigde, bleken vijf mensen geraakt te zijn.

Getuigen vertelden de politie dat de schoten werden afgevuurd van achter het hoofdbeeld van Boeddha. Het aantal aanvallers was niet bekend.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!