PUUR CULTUUR tijdens het “Isan Creative Festival” in Noordoost-Thailand 

KHON KAEN:- Onder het motto “Proud Of Isan” vindt van 29 juni tot 7 juli 2024 het vierde “Isan Creative Festival” plaats, dat zich zal richten op de culturele diversiteit en creativiteit van de noordoostelijke regio van Thailand. Locaties zoals TCDC Khon Kaen, de universiteit van Khon Kaen , de Columbus Creatieve Gemeenschap en andere lokale hoogtepunten worden omgetoverd tot levendige platforms voor kunst, design en ambachten.

Elke dag van 11.00 tot 21.00 uur kunnen bezoekers in ruim 200 programma’s de unieke cultuur van Isaan ervaren. Deze zijn onderverdeeld in vijf hoofdcategorieën: showcase en tentoonstelling, lezing en workshop, evenement en entertainment, D-Kak- markt en creatief wijkproject. Het doel is om een ​​podium te bieden voor de creatieve ontwikkeling van Isaan-gemeenschappen.

Een hoogtepunt van het festival is de ‘Molam Music Experience’ aan de Khon Kaen Universiteit, waar bezoekers van 29 juni tot en met 7 juli 2024 in interactieve workshops hun eigen Molam-lied kunnen creëren. De ‘Molam Idol Audition’, een première in samenwerking met Workpoint Channel 23 is op 5 en 6 juli 2024 op zoek naar nieuwe talenten in de traditionele molam muziek.

Filmliefhebbers mogen de ‘Isan Short Films’ niet missen, een vertoning van 12 korte films van jonge regisseurs die op 30 juni 2024 van 13.00 tot 16.00 uur te zien zijn. Hierna worden op dezelfde locatie nog eens vijf korte films vertoond onder de titel “Isan Full Of Stories”.

Het “Kupper Kunstfestival 2024” biedt kunstliefhebbers van 29 juni tot 1 juli 2024 een uitgebreide kunstbeurs in het Khon Kaen Innovation Center. Op de TCDC Khon Kaen, de “Isan Showcase” met lifestyleproducten, de “D-Kak Market ” met hoogwaardig handwerk en het “Isan Fiber Lab” met innovatieve producten gemaakt van natuurlijke vezels.

Bovendien nodigt de “Isan Zaap Bar” langs Kalpapruek Road u uit om het Thaise streetfood te ervaren in een nieuwe kwaliteit: schoon, veilig en comfortabel.

Bezoek voor meer informatie isancreativefestival.com of Isan Creative Festival op Facebook en verwonder uzelf in de fascinerende wereld van Isan Creative Festival 2024.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Eén gedachte over “PUUR CULTUUR tijdens het “Isan Creative Festival” in Noordoost-Thailand ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!