De toeristenpolitie van Chonburi voert de veiligheidsmaatregelen op in de aanloop van het hoogseizoen in Pattaya

PATTAYA:- Luitenant-generaal Saksira Puekaum, hoofdcommissaris van het toeristenpolitiebureau Chonburi leidde eerder deze week een cruciale bijeenkomst om de veiligheidsmaatregelen te versterken voor toeristen die Pattaya in het komende hoogseizoen komen bezoeken.

Generaal Puekaum benadrukte het initiatief van de premier uit 2024 om een ​​“visumvrij” beleid voor buitenlandse toeristen te implementeren om het nationale toerisme te stimuleren. Puekaum benadrukte ook het tweeledige doel: het bevorderen van het toerisme in 55 provincies en het versterken van veiligheidsmaatregelen om het vertrouwen van toeristen te vergroten.

In overeenstemming met de richtlijnen van de overheid heeft het Ministerie van Toerisme en Sport strenge maatregelen ingevoerd om de veiligheidsnormen voor toeristen te verhogen. Het Toeristenpolitiebureau heeft robuuste initiatieven gelanceerd om de veiligheid te verbeteren, waaronder hardhandig optreden tegen illegale activiteiten zoals gidsen zonder vergunning, rondreizen van slechte kwaliteit en uitbuitende verkooppraktijken. Tot 25 juni is een gerichte handhavingsoperatie gepland om deze problemen aan te pakken.

Generaal Puekaum verwacht een significante toename van het aantal toeristen in het vierde kwartaal en benadrukte de implementatie van verbeterde veiligheidsmaatregelen in toeristische gebieden, ondersteund door Thaise en internationale vrijwilligers. De noodlijn van de toeristenpolitie (1155) is nu 24 uur per dag in vijf talen actief, en er zijn plannen om de ondersteuning uit te breiden naar drie extra talen.

Na de bijeenkomst voerde generaal Puekaum en zijn team een inspectie uit in Walking Street, zorgden voor operationele paraatheid, ondernamen gerichte acties tegen tien verboden groepen en gingen in gesprek met lokale bedrijven en toeristen om de veiligheidsmaatregelen te versterken.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “De toeristenpolitie van Chonburi voert de veiligheidsmaatregelen op in de aanloop van het hoogseizoen in Pattaya”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!