De in oktober geplande Kathin-ceremonie met de Koninklijke schuit processie in Thailand is adembenemend mooi

BANGKOK:- Het departement voor schone kunsten, afgekort het FAD, heeft de taak gekregen om een ​​koninklijke schuitprocessie voor te bereiden, evenals de Kathin- ceremonie op 27 oktober 2024. Deze processie zal de eerste in zijn soort zijn tijdens het bewind van Zijne Majesteit de Koning. De koning en de koningin zullen de schepen naar Wat Arun Ratchawararam Ratchawaramahawihan brengen om aan de monniken nieuwe gewaden te overhandigen.

In totaal zullen 52 schepen deelnemen aan een indrukwekkende formatie van 1.200 meter lang en 90 meter breed op de Chao Phraya-rivier, bestuurd door ongeveer 2.200 roeiers. De restauratiewerkzaamheden staan ​​onder toezicht van de afdeling Conservatiewetenschappen van het Nationaal Museum en het Bureau voor Traditionele Kunsten, ondersteund door een centraal budget van 47,3 miljoen baht.

Minister Sudawan benadrukte het belang van deze ceremonie, waar zowel lokale als internationale gasten reikhalzend naar uitkijken, daarbij verwijzend naar de culturele rijkdom van Thailand. De regering werkt nauw samen met het Ministerie van Toerisme en Sport om de aantrekkingskracht van de koninklijke schepen verder te bevorderen zodra de processie voltooid is.

Het National Museum of Royal Barges in de wijk Bangkok Noi herbergt acht grote schepen, waaronder de beroemde Suphannahong, Narayana Song Suban en Anantanagaraj. Als onderdeel van de festiviteiten zal het FAD in december de openingstijden uitbreiden en een virtueel museum aanbieden met details van elk schip, ter ondersteuning van het zachte machtsbeleid van de regering.

Bovendien heeft de Koninklijke Thaise Marine bevestigd dat Zijne Majesteit de Koning toestemming heeft verleend om drie van de koninklijke schepen – Suphannahong, Narayana Song Suban en Anantanagaraj – voor anker te laten gaan voor een openluchttentoonstelling op de Ratchaworadit Pier op 28 en 29 juli 2024. Twee keer per dag zullen roeiers de schepen daar presenteren.

Er zal ook een repetitie zijn van de koninklijke lanceringsoptocht vóór de daadwerkelijke Kathin-ceremonie, aldus kapitein Songchai Jitwang, stafchef van de afdeling Administratie van de Koninklijke Thaise Marine.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!