Provinciale gouverneurs in Thailand geven opdracht tot het opschalen van veiligheidsmaatregelen op scholen 

PHUKET – CHONBURI:- Na het tragische bloedbad in de Nongbua Lamphu-kleuterschool hebben gouverneurs in heel Thailand strikte veiligheidsmaatregelen uitgevaardigd.  Ze hopen het volgende extreme incident te voorkomen voordat het kan gebeuren.  Zowel de gouverneur van Phuket, Khun Narong Woonciew, als de gouverneur van Chonburi, Khun Thawatchai Srithong, ondertekenden uitvoeringsbesluiten om strikte protocollen op te leggen.

De gruwelijke schietpartij die de gouverneurs tot actie aanzette, vond slechts twee dagen geleden plaats, maar heeft de inwoners van het district Uthai Sawan en de mensen in heel Thailand diep geschokt.  Het dodental bij de razernij van een voormalige politieagent is opgelopen tot 38 en 10 anderen raakten ernstig gewond.

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin hebben de plaats van de aanslag bezocht, evenals onlangs premier Prayut Chan-o-cha en vice-premier Anutin Charnvirakul.

In Phuket hield gouverneur Narong gisterochtend een stilte bijeenkomst in het provinciegebouw op Phuket.  Ambtenaren die deze bijeenkomst bijwoonden, namen een minuut stilte in acht ter nagedachtenis van de op brute wijze vermoorde kinderen en slachtoffers van de massale schietpartij.

Gouverneur Narong vertelde tegen de redactie van de Thaise krant “Phuket Express” dat er meer op wapens moeten worden gecontroleerd, maar dat overtreders van de drugswet, met name door leden van de regering, moeten direct worden vervolgd.  Hij drong er bij mensen die getuige zijn van illegaal drugsgebruik op aan om de hotline van 1567 te bellen om drugs te melden.

Aan de andere kant van het land, in CHONBURI, riep de lokale gouverneur op tot veiligheidstoezicht in de scholen van de provincie.  Gouverneur Thawatchai ondertekende gisteren een nieuwe richtlijn, slechts een dag na de massale schietpartij, meldde de Pattaya News.

Hij gaf opdracht aan alle kinderdagverblijven in de provincie om actief toezicht te houden op de locatie.  Het bevel ging direct in.

Gouverneur Thawatchai instrueerde ambtenaren in alle regio’s en districten, inclusief Pattaya Mayor, om het aantal bewakingscamera’s in alle kinderopvangfaciliteiten te verhogen.  In de nieuwe regeling zullen camera’s bij alle in- en uitgangen worden geplaatst in de hoop snel een nieuw schoolbloedbad te detecteren en te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!