Koning en Koningin bezochten gisteravond de slachtoffers van het Nongbua Lamphu drama

NONGBUA LAMPHU:- De koning en de Koningin vlogen gisteren naar de provincie Nong Bua Lamphu om morele steun te bieden aan families die gewond en rouwden na de massale schietpartij op een kinderdagverblijf. 

Nadat ze gisteravond op de luchthaven van Udon Thani waren aangekomen, gingen Hunne Majesteiten eerst naar het Nong Bua Lamphu-ziekenhuis en vervolgens naar het Udon Thani-ziekenhuis om zowel de gewonden als de families te bezoeken die jonge kinderen bij de aanval verloren. 

Bij de schietpartij van donderdag door een ontslagen politieagent kwamen 37 mensen om het leven, onder wie 24 kinderen. Van de tien gewonden bij de aanslag verkeren er acht in kritieke toestand. De koning en koningin bezochten het bed van de 4-jarige Kantapong Sena, één van de vijf overlevenden die wordt behandeld op de intensive care van het Nong Bua Lamphu-ziekenhuis. Twee andere ernstig zieke overlevenden worden behandeld in het Udon Thani-ziekenhuis

“Ik wil mijn condoleances betuigen; er zijn geen andere woorden om dit gevoel te beschrijven. Ik wil jullie alle morele steun geven om sterk te zijn”, zei de koning tegen nabestaanden van de slachtoffers. Zijne Majesteit sprak zijn verdriet uit over het optreden van een “gruwelijk incident”.

De Koning en Koningen hebben aangegeven alle gewonde patiënten van het incident onder koninklijke bescherming te nemen, terwijl het paleis koninklijke crematierituelen zal verlenen voor alle slachtoffers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Thaiger 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!