Provinciale autoriteiten pakken op twee universiteiten in Pathum Thani en Nonthaburi monitor-hagedissen bij de staart

~ZO BEKEND STAAN ALS DE BONTE HOND (MET DE BLAUWE STAART)~
(Wel bekend zijn, maar niet in gunstige zin. Berucht zijn)

THAILAND:- Maar liefst 52 monitor-hagedissen werden in het afgelopen weekend op twee landelijk bekende universiteiten gevangen.  De studenten  van de Thammasat Universiteit Rangsit Campus in de provincie Pathum Thani en Sukhothai Thammathirat Open Universiteit in de provincie Nonthaburi kunnen nu weer relaxed van het zonnetje genieten, terwijl de monitor-hagedissen in een beschermde omgeving van hun oude dag mogen genieten.

Khun Thapprathum, hoofd van Phanthai Norasing Wildlife Reserve, zei dat alleen al op zaterdag 35 monitorhagedissen werden gevangen.

Monitor-hagedissen zijn grote hagedissen in het geslacht Varanus.  Ze zijn inheems in Afrika, Azië en Oceanië, en één soort wordt ook in Amerika gevonden als een invasieve soort.  Ongeveer 80 soorten worden erkend.

De vraag van het bedrijfsleven naar monitorhagedissen is groot omdat het vlees kan worden geconsumeerd, terwijl de huid kan worden gebruikt om tassen en riemen te maken, waardoor het risico op uitsterven toeneemt.

 Thailand had monitorhagedissen als de 91e soort beschermde reptielen op de lijst staan. Degenen die op dergelijke reptielen jagen of deze bezitten, riskeren tot 10 jaar gevangenisstraf of een boete van maximaal 1 miljoen baht, of een combinatie van beide.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!