Bang Pa-in maakt zich op voor historische bruiloften tijdens Valentijnsdag

~TROUW NIET VOOR JE VEERTIG BENT~
(Hit van de haven zangers)

AYUTTHAYA:- Het districtskantoor van Bang Pa-in in de provincie Ayutthaya is aangekleed voor stellen die willen trouwen op Valentijnsdag, die dit jaar op de laatste dag van Chinees Nieuwjaar valt, zo maakte de districtschef Watchara Krasaechat vandaag bekend.

Bang Pa-in is populair onder Thaise stellen omdat dit de plaats was van het eerste westerse huwelijk in Thailand.

Op 26 augustus 1918 registreerden prins Prajadhipok Sakdidej (koning Rama VII) en prinses Rambhai Barni Swastiwat (koningin Rambai Barni) hun huwelijk in de Vorapat Piman Throne Hall, Bang Pa-in Palace. 

Dit was de eerste keer dat een Thais stel zei “ik wil” en verwisselde ringen – diamanten ringen in dit geval.  Soortgelijke diamanten ringen werden ook aan de gasten gegeven als gimmick

Het Bang Pa-in District Registration Office biedt op zondag vanaf 8 uur ’s ochtends huwelijksdiensten aan en biedt zelfs gelukkige stellen een gedenkwaardig geschenk.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!