Procureur-generaal in Thailand ligt onder het vergrootglas voor wandaden in de “Never ending story” van de hit-and-run zaak van een nazaat van de Red Bull familie

BANGKOK:- De voormalig plv.  procureur-generaal, (een géén kleine jongen dus) wordt onderzocht voor ernstige disciplinaire overtredingen in verband met zijn controversiële beslissing om de aanklacht tegen de Red Bull-telg in de beruchte vluchtmisdrijfzaak van 2012 in te trekken.

Het onderzoek werd gelanceerd op bevel van de vergadering van het Openbaar Ministerie (PPC) op hoog niveau, die dinsdag werd voorgezeten door voormalig procureur-generaal Pachara Yuttidhammadamrong.

De voormalig procureur-generaal Pachara Yuttidhammadamrong.

De start van het onderzoek kwam als een ommekeer nadat een ander onderzoek onder leiding van Kayasit Pitsawongprakan, een PPC-lid, eerder had geoordeeld dat Khun Nate geen ernstige disciplinaire overtredingen had begaan vanwege zijn beslissing om de Red Bull-erfgenaam, Vorayuth Yoovidhya alias “the boss”  niet aan te klagen.

De uitspraak van het Kayasit-panel werd echter niet goedgekeurd tijdens de PPC-vergadering van 10 september. De sessie werd in plaats daarvan uitgesteld tot dinsdag omdat sommige commissieleden niet genoeg tijd hadden om de uitspraak in een bestand van meer dan 100 pagina’s te bestuderen.

Tijdens de vergadering van gisteren,  zei de Khun Pachara dat negen van de 13 aanwezige commissieleden vonden dat Khun Nate door te besluiten khun Vorayuth niet aan te klagen, had gehandeld zonder grondig oordeel en onvoorzichtig was geweest.

File foto: De voortvluchtige Vorayuth Yoovidhya alias “the boss”

Er werd gemeld dat procureur-generaal Wongsakul Kittipromwong en zijn plaatsvervanger, Chaiya Premprasert, zich hadden onthouden van de vaststelling dat de Khun Nate een slecht beoordelingsvermogen had gebruikt.

De PPC heeft nu besloten een onderzoeksteam te benoemen om de Khun Nate te onderzoeken voor ernstige disciplinaire overtredingen, waarop de hoogste straf staat: ontslag van de openbare aanklagers.

Khun Nate behoudt zich echter het recht voor om de administratieve rechtbank te verzoeken het besluit om hem te onderzoeken ongedaan te maken.

Het ernstige disciplinaire onderzoek tegen khun Nate zal worden voorgezeten door Thanapit Mulpruek, een voormalig directeur-generaal van de afdeling Bijzondere Rechtszaken.

KhunThanapit zal twee leden aanwijzen om aan het panel te werken.

Khun Pachara zei dat het disciplinaire panel dat de Khun Nate onderzoekt, tot 60 dagen heeft om zijn bevindingen af ​​te ronden.  Het onderzoek kan echter drie keer worden verlengd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!