Probeer in Thailand op 1 April geen fakenews over Covid19 te maken, want je bent het haasje

~1 APRIL GEEN KIKKERS KUSSEN~
(Loesje)

THAILAND:- De Thaise politie waarschuwt dat ‘nepnieuws’ van April Fool’s Day, vooral rond Covid-19, enorme boetes en gevangenisstraf kan opleveren.

Misschien dat u nu al bezig bent om een mooie 1 april grap te bedenken, maar uw nieuwsbeer wilt u ernstig waarschuwen om dit goed te overwegen, zeker wanneer u het online wilt gaan publiceren.

Voor het tweede jaar op rij hebben de Thai Crime Suppression Division (TCSD) en de Public Administration Agency het publiek gewaarschuwd dat het plaatsen van nepnieuws een overtreding kan zijn van de Computer Crimes Act, welke tot zware boetes of zelfs gevangenisstraf kunnen leiden, zelfs als dit maar een grapje bedoeld is.  

De Thaise autoriteiten raadt de mensen aan om dit jaar de “grappen” van April Fool uit te stellen, vooral rond Covid19 pandemie 

U zou maar zo 5 jaar in de gevangenis kunnen belanden en een boete van maximaal 100.000 baht voor het plaatsen van nepnieuws of een grap online welke onjuist is.

De TCSD merkte op dat, hoewel legaal in veel landen, het plaatsen van “nepnieuws” legaal is, worden de 1 april grappen in Thailand niet beschouwd als onderdeel van de Thaise cultuur.  

Vóór Covid19 namen veel websites deel aan verschillende 1 april grappen  in Thailand (waaronder uw nieuwsbeer), maar de Thaise autoriteiten zeggen dat het op dit moment niet het moment is om een ​​grapje te maken, vooral niet rond Covid-19 of ander nepnieuws.

Hoewel uw nieuwsbeer een ijzersterke grap had klaarstaan, waar hij het hele afgelopen weekend op gestudeerd had, zal hij deze toch maar niet publiceren, immers de Thaise humor is anders als die van ons als westerlingen in het land van de glimlach.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thaise cyberpolitie
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Diverse Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!