De longtailboten van de beroemdste drijvende markt van Thailand schakelen over naar elektrisch

~STILSTAND IS ACHTERUIT GANG~
(Als je niet vooruit komt met iets, ga je in feite achteruit)

RATCHABURI:- Een hightech innovatie gaat er voor zorgen dat de traditionele rust in de populaire toeristische bestemming Damnoen Saduak Floating Market weer terugkomt.

Het oorverdovende geluid van dieselmotoren wordt vervangen door het zachte gezoem van elektrische longtailboten die passagiers over de markt in de provincie Ratchaburi vervoeren.

Het idee voor longtail-EV’s ontstond in december 2019 nadat mensen klaagden over het lawaai en de vervuiling veroorzaakt door automotoren die traditionele longtailboten voortstuwen.

De Thaise fabrikant van elektrische voertuigen Sakun C Innovation Co werd uitgenodigd om een ​​manier te vinden om de traditionele boten minder lawaaierig en milieuvriendelijker te maken.

Afgelopen weekend inspecteerde het hoofd van het Marine Departement, Khun Witthaya Yamuang de resultaten: drie prototype EV-longtailboten.

Twee van de prototypes hebben houten rompen, terwijl de derde van aluminium is.  De boten varen 10 kilometer en hebben thuis vier uur nodig om op te laden.  Hun maximale snelheid is ongeveer 20 kilometer per uur.

Khun Witthaya vertelde dat het Marine Departemen ernaar streeft om nog eens 8-10 elektrische longtailboten te produceren om het gemeenschapstoerisme te ondersteunen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: matichon
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: matichon.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!