Kratom is officieel van de Thaise lijst van illegale drugs medicijnen verwijderd

~DE LETTER DOODT MAAR DE GEEST MAAKT LEVEND~
(Je moet een wettekst niet te letterlijk nemen maar in acht nemen wat de reden van de wet is)

BANGKOK:- Sinds gisteren is kratom is na publicatie in de Thaise staatscourant van de lijst van verdovende middelen verwijderd. De plant wordt in Thailand al lang als traditioneel medicijn gebruikt.  Het kan echter ook worden gemengd met hoestmedicatie en worden gebruikt als een recreatieve drug, daarom werd het eerder geclassificeerd als een verdovend middel.

Door kratom als verdovend middel te verwijderen, kan de politie zich concentreren op ernstigere misdrijven, aldus de  wetgevers eerder dit jaar in een herziening van de narcotica wet.

De legalisatie van kratom biedt boeren kansen om een ​​inkomen te verdienen door de gewassen te verbouwen, evenals particuliere bedrijven om producten in Thailand te verkopen en te exporteren.

De legalisatie van kratom is na publicatie in de Staatscourant na 90 dagen van kracht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: PPTV
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: PPTV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!