Premier vraagt om solidariteit aan iedereen om het land gereed te maken voor een heropening

~HET IS GEEN WET VAN MEDEN EN PERZEN~
(Betekent het dat niet vastligt en dat het iets kan veranderen)

BANGKOK:- Nu het een halve week geleden is, dat premier Prayut Chan-o-cha aankondigde dat Thailand over 120 dagen, half oktober zal heropenen, zijn er massa’s plannen ontstaan om het land klaar voor de heropening klaar te maken.

Gisteravond vroeg de premier in een online verklaring om eenheid en verzocht hij mensen en regeringsbureaus om samen te werken om deze enorme onderneming te verwezenlijken.

Premier Prayut herhaalde zijn verklaring over de heropening van Thailand en zei dat de periode van 120 dagen geen wet van Meden en Perzen is, maar eerder een voorbereidingsperiode die bedoeld is om provincies een tijdschema te geven om zich voor te bereiden op heropening.  

Een grote factor hierbij is echter wel de noodzaak om 70% van de bevolking van de provincie te vaccineren voordat deze kan openen.

De regering is van mening dat ze hun doel zullen bereiken om tegen oktober ten minste één dosis van een Covid-19-vaccin aan 50 miljoen mensen te geven, zodat de heropening kan doorgaan.  Als dit doel niet wordt bereikt, of nieuwe grote Covid-19-uitbraken, kunnen de heropeningsregeling worden vertraagd of zelfs geannuleerd worden.

In zijn online verklaring zei de premier echter dat Thaise mensen vechten om rond te komen en dat elke week telt als we naar heropening streven.  Als zodanig verzoekt hij dat alle departementen van de federale en lokale overheden hun best doen om te werken aan het gezamenlijke nationale doel.

Premier Prayut is van mening dat de heropening kan worden bereikt, maar dat er onderweg enkele tegenslagen te verwachten zijn.  Hij vroeg mensen zich niet te laten ontmoedigen en samen te blijven werken om het internationale toerisme in Thailand weer op de rit te krijgen.

“Er kunnen in de tussentijd problemen zijn die ons werk kunnen beïnvloeden, of het nu gaat om het leveren van vaccins, nieuwe Covid-19-mutanten [sic] of andere zaken.  Maar we moeten allemaal ons best doen om onze doelen te bereiken.”

De premier maakte verder bekend dat de heropening in stappen zal verlopen.  Eerdere aankondigingen legden uit dat Phuket als eerste over slechts 10 dagen zal openen, terwijl Koh Samui en zijn buren op 15 juli zullen volgen. Krabi en de gebieden rondom Phuket zullen in augustus worden geopend en september is de geplande datum voor Chiang Mai, Buriram en Pattaya  , hoewel de laatste plannen heeft om de openingsdatum op te schuiven naar augustus.  Tegen oktober zullen Bangkok, Hua Hin en elke andere Thaise provincie die voorbereid is, heropend worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Pattaya Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!