Phuket verwacht in de maand Juli naast 600.000 toeristen te ontvangen ook nog eens 15 miljard baht aan inkomsten te genereren

~DE WENS IS DE VADER VAN DE GEDACHTE~
(Je gelooft iets, omdat je wil dat het zo is)

PHUKET:- Ondanks recente voorspellingen die de verwachtingen hebben verlaagd tot tussen de 9.000 en 10.000 internationale aankomsten in juli, en ongeveer 7.000 tickets geboekt in de laatste beschikbare statistieken, kondigden functionarissen aan dat ze verwachten dat er tussen juli en september meer dan 600.000 toeristen zullen arriveren na de heropening van Phuket.  

De ambitieuze voorspelling werd samen uitgesproken met de verwachting dat er ongeveer 15 miljard baht aan inkomsten op het financieel verwoeste eiland gerealiseerd zou worden. 

De Tourism Authority of Thailand verwacht deze cijfers te halen door naar schatting 129.000 internationale reizigers aan te trekken in de komende 3 maanden, aangezien het “Sandbox model” de grenzen heropent en er een voorspelling geuit werd van dat er ongeveer een half miljoen binnenlandse Thaise toeristen  naar het eiland zullen komen.

Alle ogen zijn nu gericht op Phuket, dat over ongeveer 10 dagen zal worden geopend als de eerste stap naar het aangekondigde 120-daagse heropeningsplan van premier Prayut Chan-o-cha eerder deze week.  De eilandprovincie zal de eerste in de natie zijn die heropent zonder een volledige quarantaine-eis voor reizigers die al zijn gevaccineerd, hoewel een groot aantal maatregelen, waaronder het twee weken niet mogen verlaten van het eiland en het dragen van een elektronisch GPS bandje, veel  potentiële bezoekers.

Er hangt echter veel af van deze heropening, aangezien overheidsfunctionarissen van plan zijn dit model in het hele land te gebruiken om te proberen opnieuw een postpandemische toerisme-economie te starten.  

De gouverneur van Phuket, Khun Narong Woonciew, zegt dat het eiland hoopvol is op een vlotte heropening en op een start van de wederopbouw van de schade die Covid-19 heeft toegebracht aan de economie van het eiland, die sterk afhankelijk is van toeristen.

 “Ons belangrijkste doel is om de lokale economie nieuw leven in te blazen en tegelijkertijd de verspreiding van de virus te voorkomen.  We hopen dat we mensen in Phuket en in andere delen van het land kunnen laten zien welk voordeel ze zullen halen uit de heropening.”

De heropening van Sandbox model gaat gepaard met veel veiligheidsmaatregelen en beperkingen in de hoop een nieuwe Covid-19-uitbraak te voorkomen.  Sommigen beweren dat het te veel beperkingen zijn, vrijheid en plezier belemmeren en reizigers afleiden van het idee om Phuket te bezoeken.  Alleen degenen die volledig zijn gevaccineerd en afkomstig zijn uit landen met een laag tot gemiddeld risico, mogen binnenkomen en alleen na negatief getest te zijn op Covid-19.  Daar moeten ze twee weken in Phuket blijven voordat ze elders mogen reizen.  De strenge beperkingen zijn bedoeld om weer een nieuwe Covid-19-lockdown te voorkomen na de heropening van Phuket.

Toch hebben de vliegmaatschappijen, KLM, El Al, Emirates, Etihad, Qatar Airways en Singapore Airlines alle lijnvluchten die op 1 juli aankomen, honderden bedrijven krijgen SHA Plus-certificeringen en driekwart van de 70%-doelstelling heeft ten minste hun eerste vaccin gehad  met iets meer dan 40% die 2 doses ontving.  toeristenbedrijven bereiden zich voor op de succesvolle komst van internationale toeristen naar Phuket bij de heropening.

De bewoners op Phuket werken samen en zijn enthousiast om de heropening van Phuket Sandbox tot een succes te maken en als richtlijn te dienen voor andere toeristische bestemmingen om te volgen.  Koh Samui en de omliggende eilanden streven ernaar om op 15 juli te heropenen, en Pattaya lanceert een ambitieus bod om op 1 augustus te heropenen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!