Premier van Thailand beveelt strikte naleving van de middernacht sluiting voor bars, pubs

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft de aanverwante autoriteiten bevolen dat ze moeten optreden tegen uitgaansgelegenheden die de sluitingsregel om middernacht schenden, zo verklaarde de woordvoerster van de regering.

De plv.  regeringswoordvoerster, Khun Traisulee Traisoranakul zei dat premier Prayut via verschillende kanalen van nachtelijke uitgaansgelegenheden klachten had ontvangen van nachtelijke uitgaansgelegenheden die de sluitingstijdregels overtraden.

Pubs, bars, karaokewinkels en massagesalons mochten vanaf 1 juni heropenen in 31 blauwe en groene zoneprovincies.

De locaties mogen tot middernacht open blijven, maar velen blijven langer open, wat bij omwonenden de angst oproept dat ze verspreiding van het Covid19 virus kunnen veroorzaken, citeerde de woordvoerster Prayut.

Khun Traisulee zei dat Prayut de Koninklijke Thaise politie heeft bevolen om samen te werken met provinciale en lokale overheidsfunctionarissen om de handhaving van de sluitingsuren aan te scherpen.

Ze zei dat Prayut ook agentschappen had opgedragen ervoor te zorgen dat hun ambtenaren niet de andere kant opkijken bij schendingen.  Degenen die blijken te helpen locaties illegaal open te houden, zullen worden onderworpen aan zowel disciplinaire als strafrechtelijke maatregelen, zovoegde de woordvoerster eraan toe.

Ze riep het publiek op om ambtenaren te informeren als ze uitgaansgelegenheden tegenkomen die de sluitingsuurregel overtreden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!