Voormalige Thaise popster onthult zijn nieuwe hobby,het verzamelen van de gezichten van dode mensen

THAILAND:- Een voormalige beroemde Thaise popster maakt misschien geen hitrecords meer, maar hij vindt het geweldig dat hij een nieuwe hobby gevonden heeft, namelijk het verzamelen van de gezichten van dode mensen.

Khun Jakkapong Karnsomphot alias “Jill” ,de helft van de popcombo uit de jaren 90, Jack-Jill, verzamelt samen met zijn tweelingbroer Jakkaphan Karnsomphot alias “Jack” de gedroogde gezichtshuiden van dode mensen die ooit machtig en gerespecteerd waren in hun gemeenschap terwijl ze leefden.

Jack-Jill, of in het Thais แจ๊คจิลล์, is al lang geleden gestopt met het spelen van hun muziek.  Maar deze week stonden ze weer in de schijnwerpers gezet toen medebewoners foto’s en video’s van 20 gedroogde gezichtshuiden van dode mensen op sociale media deelden.  Het ging al snel viraal.

Khun Jakkapong, bekend als Jill, vertelde de media dat hij samen met zijn broer een bedrijf begon in het kopen en verkopen van verschillende krachtige Thaise amuletten toen ze hun muzikale carrière beëindigden.

Hij voegde eraan toe dat hij de 20 dode gezichtshuiden bij toeval kon q van een mysterieuze 91-jarige man genaamd Pong, die hij in 2009 in Ayutthaya, in het centrum van Thailand ontmoette.  Ze ontmoetten elkaar omdat Pong betrokken was bij de Thaise podiumkunstenwereld.

Jill zegt dat elke gezichtshuid als heilig wordt beschouwd en geluk kan brengen aan iedereen die bidt of ze bezit.  De huiden zijn van mensen die in de theaterwereld optraden en zijn van generatie op generatie doorgegeven.  Sommige van de huiden worden verondersteld meer dan 100 jaar oud te zijn.  De familieleden van Pong en wilden ze niet houden.  Dus Pong verkocht de huiden aan Jill voordat hij stierf.

Jill voegde eraan toe dat elke gezichtshuid afkomstig was van personen die succesvol waren in hun Thaise dramatische kunstcarrières.  Ze gaven hun toestemming voordat ze stierven dat ze hun gezichtshuid zouden offeren om te worden gebruikt als heilige amuletten voor hun familieleden en volgelingen.

Jill zegt dat de Thaise dramagemeenschap gelooft dat de huid hen zal beschermen tegen ongeluk en hen succesvol en beroemd zal maken.  Hij zegt dat veel Thaise zangers en acteurs zijn huis hebben bezocht om tot de huiden te bidden.

Jill zegt dat hij contact heeft opgenomen met de afdeling Schone Kunsten toen hij eigenaar werd van de huiden, maar een functionaris vertelde hem dat er geen informatie in de staatsdatabase was.  Gewapend met die informatie besloot hij de huiden te houden.

De voormalige popster gaf toe dat zijn leven is verbeterd sinds hij de huiden in bezit heeft gekregen en erin gelooft.  Hij voegde eraan toe dat zijn overtuiging niemand in de problemen heeft gebracht en dat er geen wet is die bewoners verbiedt om de huid van dode mensen te bezitten.

Afgelopen maandag onthulde Surat Jongdan, expert op het gebied van kunst en cultuur, podiumkunsten en de basis van Thaise dans, in een interview met de media dat hij nog nooit had gehoord van iemand die tot de menselijke gezichtshuid bad voor een succesvolle carrière.  Surat stelde voor dat Jill de huiden zou vernietigen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Thairath | Siamrath | MGR Online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!