TAT verklaart dat de Covid-crisis ‘voorbij’, is en ziet dit jaar nog 10 miljoen buitenlandse toeristen naar Thailand toekomen

BANGKOK:- De Covid-crisis voor het Thaise toerisme is nu voorbij, met 1,4 miljoen buitenlandse aankomsten dit jaar en vele buitenlandse reisbureaus die de bestemmingen van Thailand opnieuw verkopen, zo verklaarde Khun Yuthasak Supasorn, gouverneur van de Tourism Authority of Thailand.

De TAT mikt op een totaal van ten minste 7 miljoen buitenlandse aankomsten dit jaar, maar dat cijfer zou kunnen worden verhoogd tot 10 miljoen als er meer budget voor toeristische promotie beschikbaar komt, zo voegde hij eraan toe.

Als zodanig zou de TAT een verzoek indienen bij het Administratief Centrum voor Economische Situatie van de regering voor een budget van ongeveer 100 miljoen baht.

De focus van het budget zou liggen op gezamenlijke marketing met luchtvaartmaatschappijen om het aantal vluchten naar Thailand vanuit Azië, Europa en Australië uit te breiden, zei hij.

De totale inkomsten van Thaise en buitenlandse toeristen worden dit jaar geraamd op 1,5 biljoen baht.  De TAT verwacht dat dat cijfer volgend jaar zal stijgen tot 2,4 biljoen baht – 80 procent van de inkomsten uit toerisme vóór Covid – met zo’n 20 miljoen buitenlandse bezoekers.

De toeristeninkomsten zullen naar verwachting in 2024 het pre-Covid-niveau van 3 biljoen baht bereiken, met 25-30 miljoen buitenlandse bezoekers.

Hij wees op een terugkeer van buitenlandse toeristen – meer dan 1,4 miljoen kwamen het Koninkrijk binnen tussen 1 januari en 6 juni, tegenover 440.000 vorig jaar.

Ook namen 276 reisorganisaties uit 45 landen deel aan het Thailand Travel Mart Plus 2022-evenement dat van woensdag tot en met vrijdag in Phuket wordt gehouden.

Yuthasak voegde eraan toe dat hoewel het aantal toeristen veel lager is dan het niveau van vóór Covid, de gemiddelde toeristenuitgaven per reis zijn gestegen van 47.000 baht naar 77.000 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Eén gedachte over “TAT verklaart dat de Covid-crisis ‘voorbij’, is en ziet dit jaar nog 10 miljoen buitenlandse toeristen naar Thailand toekomen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!