Premier van Thailand beveelt alle overheidsinstanties in het land om alert te zijn om tropische stormen 

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft alle overheidsinstanties opgedragen om noodhulpmaatregelen te treffen om het hoofd te bieden aan stormen die het land vandaag en morgen zullen treffen.

Premier Prayut maakt zich zorgen over de veiligheid van mensen in het lagere noordoosten, de centrale regio en het oosten, zo verklaarde de regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana.

De premier wilde dat mensen open velden, grote bomen, reclameborden en onstabiele constructies tijdens de stormen mijden, zei Thanakorn.  Prayut waarschuwde boeren ook om hun gewassen te beschermen tegen stormschade, voegde hij eraan toe.

Overheidsinstanties kregen ook de opdracht om waarschuwingen uit te vaardigen die mensen de tijd geven om zichzelf te beschermen tegen het extreme weer.

Ondertussen kregen lokale besturen de opdracht om billboards, gebouwen en grote bomen te controleren en te beveiligen in afwachting van de komende stormen.

Los daarvan kreeg de premier te horen dat Narathiwat nu vrij is van overstromingen en dat de situatie weer normaal is geworden, zei Thanakorn.

Hij zei dat ambtenaren in de zuidelijke provincie hun inspanningen opvoeren om de schade te onderzoeken, huizen te repareren en op te ruimen nu de overstromingen zijn afgenomen.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!