Premier van Thailand beval het leger om tijdens de verkiezingen hun neutraliteit te behouden

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft de strijdkrachten bevolen politiek neutraal te blijven en de komende tussentijdse verkiezingen in Bangkok, Chumphon en Songkhla te steunen.

Premier Prayut, die ook als minister van Defensie fungeert, heeft het leger bevolen om zijn volledige steun te verlenen tijdens de verkiezingen, zo verklaarde de woordvoerder van het ministerie van Defensie, generaal Kongcheep Tantravanich.

De tussentijdse verkiezingen zullen op zondag worden gehouden in het 1e en 6e kiesdistrict van Chumphon en op 30 januari in het 9e kiesdistrict van Bangkok.

Generaal Kongcheep zei gisteren dat de strijdkrachten de verkiezingen zullen steunen door kandidaten op verzoek te laten vechten voor stemmen in militaire woonwijken.

Partijen krijgen gelijke kansen om campagne te voeren voor stemmen in gemeenschappen, voegde de woordvoerder eraan toe.

Het leger zal ook aandacht vragen voor de verkiezingen onder militaire families en mensen die in de buurt van de kazerne wonen.

 Eerder deze maand beweerde de Democratische Partij dat soldaten zich probeerden te bemoeien met de voorbereidingen voor de tussentijdse verkiezing in Chumphon. Legercommandant, generaal Narongphan Jitkaewthae beval vervolgens de commandant van de regio van het 4e leger, luitenant-generaal Kriangkrai Srilak, om een ​​onderzoek naar de klacht te leiden.

De democratische woordvoerder Ramet Rattanachweng beweerde dat een hoge legerofficier die de alias “Seh Tor” gebruikte, een team van ongeveer 100 soldaten in kiesdistrict 1 in Chumphon leidde om inwoners onder druk te zetten om op een bepaalde kandidaat te stemmen.  Een paar dagen later zei luitenant-generaal Kriangkrai dat uit het onderzoek bleek dat er geen basis was voor de beweringen.

Gisteren zei Sorawong Thienthong, vice-voorzitter van de belangrijkste oppositiepartij Pheu Thai, dat hij een rapport had ontvangen dat een bepaalde hoge functionaris bewoners van een militaire woonwijk had verteld om te stemmen op de kandidaat van een bepaalde partij in het 9e kiesdistrict van Bangkok.

Ondertussen zei luitenant-generaal Sarawut Karnpanich, plv. hoofd van de nationale politie, dat de politie hard zou opgetreden tegen computer- en technologiecriminaliteit voorafgaand aan tussentijdse verkiezingen in de drie provincies. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in zuid Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!