Huawei Technologies werkt samen met de Thaise overheid aan een 5G-uitbreiding in het land

BANGKOK:- Thailand heeft de volgende stap op het gebied van 5G gezet door samen te werken met Huawei Technologies, hoewel de Chinese techgigant nog steeds op de zwarte lijst staat op de cyberbeveiligingslijst van de Amerikaanse overheid.

Vorig jaar woonde Mr. Abel Deng, CEO van Huawei Thailand, het openingsevenement van Siriraj World Class 5G Smart Hospital met premier Prayut Chan-o-cha bij, een maand nadat de premier een virtuele ontmoeting had met de oprichter van het bedrijf Ren Zhengfei om de samenwerking tussen Thailand en Huawei te bespreken, wat tot veel geschillen tussen experts heeft geleid.

Na de bijeenkomst zei Prayut: “Huawei heeft een diepgaande bijdrage geleverd aan de strijd van Thailand tegen de pandemie en de digitale transformatie van het land.”

Toen het Siriraj Hospital werd opgericht door de vader van de Thaise koning Bhumibol Adulyadej (Rama IX), zagen velen de kans als het voordeel van Huawei om zijn gewicht in de Thaise economie te vergroten.

Maar de samenwerking tussen de koninklijke instelling betekent dat Thailand het technologiebedrijf verwelkomt, volgens Benjamin Zawacki, senior programmaspecialist voor Zuidoost-Aziatische regionale veiligheid bij de Asia Foundation in Thailand.

“Het is een heel sterk signaal dat Thailand de deur opent voor Huawei, vooral tijdens een volksgezondheidscrisis.”

Sinds de pandemie heeft het thailand meer leningen van China ontvangen dan van de VS, aangezien de republiek zijn Sinovac- en Sinopharm-vaccins snel naar Thailand verscheepte, terwijl de Amerikaanse Pfizer- en Moderna-vaccins enige tijd nodig hadden.

Tegelijkertijd testten Siriraj Hospital en Huawei 5G draagbare medicijnboxen, 5G-medicijnkarren en 5G slimme ziekenhuisbedden.  Thailand positioneert zich als een regionale medische en wellnessbestemming voor internationale bezoekers en patiënten.

Toen de drie grote draadloze providers van Thailand – AIS, DTAC en True, De 5G-licenties kregen, waren ze sterk afhankelijk van Huawei-technologie.  Europese providers Ericsson en Nokia worstelen om ze te diversifiëren van de Chinese techgigant door alternatieve 5G hightech in te zetten.  Ericsson zou na Huawei de op één na grootste speler op de Thaise markt zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in oost Thailand 
Bron: Asia Times

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!