Premier Thailand onder druk om een harde lockdown af te kondigen als infecties toenemen

~DE COVID19 ONTWIKKELINGEN IN THAILAND~

BANGKOK:- Nu veel meer bedrijven worden aangespoord om vanaf middernacht hun luiken in Bangkok te sluiten, worden er nu oproepen gedaan om gewoon de volgende stap te zetten om een volledige lockdown op te leggen, aangezien het aantal infecties blijft stijgen.  Met de extra 31 soorten ondernemingen die moeten sluiten, heeft de BMA het “L woord”bijna opgelegd zonder het echt te zeggen, naast de huidige beperkingen in Bangkok.

Alleen al in Bangkok meldde de CCSA gisteren 2438 Covid-infecties.

In de dagen voorafgaand aan Songkran werd premier Prayut Chan-o-cha gevraagd of het reizen tijdens Songkran beperkt moest worden of niet, dit vanwege het toenemende aantal gevallen.

 ‘Het komt zoals het komt. De reden is dat het een zaak is waar een groot aantal mensen bij betrokken is. De regering zal er later wel iets aan moeten doen.’

Ondertussen verwierp vicepremier Wissanu Kreangam op 16 april de mogelijkheid van avondklok in de provincies van de rode zone, met het argument “dat dit niet nodig zou zijn, hij beweerde toen dat de kleurgecodeerde zones “in dit stadium efficiënt” zijn.

Zelfs afgelopen vrijdagavond vertelde premier Prayut op nationale televisie dat ondanks het dagelijkse aantal gevallen van meer dan 4000 in de afgelopen drie dagen, de regering geen plannen had om het land op slot te doen.

Medici uit verschillende vakgebieden doen een beroep op de Thaise regering om de verspreiding van het virus volledig te beheersen.  Omdat het land is opgedeeld in rode en oranje zones, hebben veel bedrijven verplichte sluitingstijden.

Velen beweren dat we al een gedeeltelijke lockdown hebben en dat de overheid gewoon de extra stap moet nemen en deze moet handhaven.

 Premier Prayut reageerde op opmerkingen op zijn Facebook-pagina dat hij de provinciale gouverneurs de macht had gegeven om lokale avondklok toe te voegen als ze dat nodig achtten. “De provinciegouverneurs hebben de bevoegdheid om de ziektebestrijdingsmaatregelen aan te scherpen en het pand te sluiten naast de maatregelen die de overheid heeft opgelegd.  Als de pandemie verergert, kan de quarantaineperiode van 14 dagen voor asymptomatische patiënten die in ziekenhuizen worden behandeld, worden teruggebracht tot 10 dagen, zodat ze met een volgsysteem thuis zichzelf in quarantaine kunnen plaatsen. “

In een gesprek met de Bangkok Post vertelde de plv.  minister van Volksgezondheid, Khun Sathit Pitutecha dat de recente golf van infecties “een kritiek punt heeft bereikt omdat er niet genoeg medisch personeel voorhanden is om de Covid19 situatie in het land het hoofd te bieden.

Tegen deze achtergrond heeft het ministerie de minister-president gevraagd de maatregelen aan te scherpen om de virusverspreiding te beteugelen.  “

Op het hoogtepunt van de eerste golf in april 2020 registreerde Thailand 188 gevallen op één dag.  In de tweede golf, die zich richtte op arbeidsmigranten in Samut Sakhon in december en januari, bedroeg het grootste dagelijkse aantal 959 mensen, nu ligt dat vele malen hoger.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!