Indonesische onderzeeër gevonden: 53 mensen dood verklaard

~ALS RATTEN IN DE VAL~
(Totaal geen uitweg hebben)

BALI:- Alle hoop werd gisteren de grond ingeboord toen functionarissen bekendmaakte dat ze overblijfselen van een vermiste Indonesische onderzeeër hadden gevonden, wat aangeeft dat er geen overlevenden zijn.  

53 mensen waren in de van Duitse makelij gemaakte onderzeeër KRI Nanggala-402 aanwezig toen deze woensdagochtend het contact verloor tijdens een militaire torpedooefening in de Straat van Bali.  Gisteren maakten de zoekers bekend dat ze olie en wat puin in een gebied hadden gevonden, waardoor ze vermoedden dat het de vermiste onderzeeër was.  Gevonden voorwerpen waren onder meer een fles smeermiddel en een torpedobescherming.  

Air Marshall Hadi Tjahjanto zegt dat de items normaal gesproken de onderzeeër niet zouden verlaten.”Aangenomen wordt dat de objecten die bij de laatste onderzeebootlocatie zijn gevonden, delen van de onderzeeër zijn.  Deze objecten zouden zonder druk nooit uit de onderzeeër zijn gekomen. “

Een marine-chef bevestigde het trieste nieuws door te zeggen dat de zoekteams niet meer hadden verwacht een vermiste boot te vinden, maar een gezonken boot.  Gisteren, nadat functionarissen hadden gemeld dat ze zich hadden gevestigd in een gebied waarvan ze dachten dat de onderzeeër te vinden was, maakte ze bekend dat het de laatste dag was dat de onderzeeër zuurstof in voorraad had.

Tijdens een scan werd vastgesteld dat de onderzeeër zich op een diepte van 850 meter bevindt, een diepte die ver buiten zijn limieten ligt, aangezien de boot slechts is ontworpen voor een diepte van maximaal 500 meter.  

Ambtenaren zeggen dat er geen explosie was. Nu heeft het trieste nieuws de zoekinspanningen verschoven naar het terugwinnen van het resterende puin en puin.

Maar sommige familieleden van de bemanning zijn nog steeds optimistisch.  Berda Asmara, de vrouw van tweede sergeant Guntur Ari Prasetya, vertelde Al Jazeera dat ze nog steeds hoopte dat haar man het had overleefd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: Al Jazeera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!