Thaise online petitie roept op tot het aftreden van minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul

~DE KOP VAN JUT ZIJN~
(Iemand zijn waarop iedereen zijn gram verhaalt)

BANGKOK:- Er is een online petitie gelanceerd waarin Anutin Charnvirakul wordt opgeroepen af ​​te treden als minister van Volksgezondheid. De petitie, georganiseerd door de Mor Jai Mai Thon of te wel de “Dokters kunnen er niet meer tegen” -groep, zei dat de minister moet aftreden omdat hij “de COVID19 uitbraak niet onder controle heeft”.

Volgens de Thai-talige nieuwssite Sanook had de petitie gisteren, zondag 25 april, meer dan 50.000 aanhangers.

De organisatoren van de petitie zeggen dat Anutin herhaaldelijk heeft aangetoond dat hij niet in staat is om de COVID19 situatie van Thailand, inclusief politiek, hulpbronnenbeheer en vaccininkoop, te beheren, en dat hij niet het vertrouwen heeft gewonnen dat hij eigelijk van medische eerstelijnspersoneel zou moeten hebben.

De groep citeerde een aantal citaten die Anutin maakte sinds het virus in Thailand werd ontdekt.

Één van de citaten was dat Anutin het virus naar verluidt als niets meer dan een verkoudheid had afgedaan.

In een ander citaat richtte Anutin zich op artsen waarmee hij beweerde dat ze niet voorzichtig genoeg waren met het vermijden van infecties.

In maart 2020 bekritiseerde hij ‘westerse toeristen’ en buitenlanders uit Europa op live televisie minachtend omdat ze geen gezichtsmasker droegen.

Hij heeft ook verteld ook dat Thais “voorzichtiger moeten zijn met farangs dan andere Aziaten” en zei voorts  “veel farangs kleden onbehoorlijk, zijn vies en douchen niet”.

Hij verontschuldigde zich later voor wat hij zei in een bericht op sociale media.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!