Premier Srettha van Thailand denkt erover om een Formule 1-race over de wegen van Bangkok te laten racen

BANGKOK:- Premier Srettha Thavisin gaat een gesprek hebben met de Formula One Group over een poging om F1-races op de wegen van Bangkok te organiseren.

Volgens een interne bron zal premier Srettha morgen in het gouvernementsgebouw een ontmoeting hebben met Stefano Domenicali, de CEO van de Formula One Group, om de mogelijkheid te bespreken om F1-races in de Thaise hoofdstad te organiseren.

In een gesprek met de krant Thansettakij zei regeringswoordvoerder Chai Watcharong dat de Formula One Group interesse heeft getoond om het F1-race-evenement naar Thailand te brengen, eraan toevoegend dat de race op een circuit of op de openbare weg zal plaatsvinden.

“In principe willen we, als de F1 in Thailand wordt gehouden, dat deze op de weg wordt gehouden – indien mogelijk op Ratchadamnoen rond het eiland Rattanakosin. We werken momenteel aan de zaak”, zei hij.

Chai zei ook dat de schoonheid van Rattanakosin Island wereldwijd gepresenteerd zou worden terwijl het evenement plaatsvindt, en dit is in lijn met Srettha’s ‘Ignite Thailand Tourism’-visie.

Eerder plaatste de regerende Pheu Thai-partij op X dat Srettha een online ontmoeting had met Domenicali tijdens zijn reis naar Frankrijk en dat de organisator van de Formule 1 Thailand als een goede plek beschouwt om de competitie te houden.

De premier heeft er vertrouwen in dat als het evenement doorgaat, er een groot aantal toeristen naar Thailand zal komen, aldus de partij.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thansettakij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!