Ministerie van cultuur organiseert verschillende evenementen ter gelegenheid van het 242-jarig jubileum van Bangkok als hoofdstad van Thailand

BANGKOK:- Ter gelegenheid van de 242e verjaardag van het feit dat Bangkok de hoofdstad van Thailand is, organiseert het Ministerie van Cultuur een reeks evenementen.

Het evenement “De 242e verjaardag van de stichting van Rattanakosin” herdenkt de genade van de koningen van de Chakri-dynastie, aldus het ministerie. Dit event vindt plaats van 21 tot 25 april in het Nationaal Museum, Bangkok en het Nationaal Theater.

Het publiek kan ook verschillende culturele leercentra bezoeken, zoals de Rattanakosin Contemporary Art Hall, het ASEAN Cultureel Centrum, het Defense Hall Museum, het Police Museum, het Bank of Thailand Museum, het Siam Museum en het Bang Lamphu Museum.

Van 19 tot 23 april kqn het publiek Wat Prayurawongsawas Worawihan verkennen, genieten van heerlijk eten, getuige zijn van culturele optredens en meer te weten komen over de geschiedenis van het Kadeejeen-Chinatown-gebied.

Bangkok werd de hoofdstad genoemd na de oprichting van het Rattanakosin-koninkrijk toen koning Phutthayotfa Chulalok (Rama I) de Grote op 6 april 1782 de eerste koning van de Chakri-dynastie werd.

Koning Mongkut (Rama IV) zou de stad later de volledige ceremoniële naam geven: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphiman-Awatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit. Het is de langste stadsnaam ter wereld.

Tijdens het bewind van koning Rama IV kreeg Bangkok de status van provincie en werd het bekend als “Phra Nakhon Provincie”.

In 1971 fuseerde de regering van generaal Thanom Kittikachorn de provincies Phra Nakhon en Thonburi tot één enkele entiteit genaamd “Nakhon Luang Krung Thep Thon Buri”. Later, in 1972, na een reorganisatie van het bestuur, werd het omgedoopt tot de huidige titel, “Krung Thep Maha Nakhon”, gewoonlijk afgekort tot “Krung Thep”.

Bangkok, de hoofdstad en de dichtstbevolkte stad van Thailand, fungeert als het centrum voor bestuur, onderwijs, transport, financiën, bankwezen, handel, communicatie en de welvaart van het land. Gelegen aan de delta van de Chao Phraya-rivier, is Bangkok verdeeld in twee hoofdgebieden: de Phra Nakhon-kant en de Thonburi-kant. Met een totale oppervlakte van 1.568.737 vierkante kilometer heeft Bangkok in 2023 ruim 10,8 miljoen inwoners.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!