Hollywood kaskraker zorgt voor inspiratie bij een Thaise inbreker in Noordoost-Thailand 

KHON KAEN:- Een onlangs gearresteerde inbreker heeft toegegeven verschillende luxe appartementen in Bangkok en omliggende gebieden te hebben beroofd, nadat hij was geïnspireerd door Hollywood-kaskrakers.

De 32-jarige Khun Atthapol, ook wel bekend als Tee, werd eergisteren door de politie in de noordoostelijke provincie Khon Kaen opgepakt nadat hij kostbaarheden ter waarde van in totaal meer dan 100.000 baht uit een huis in het Tambon Bang Phli Yai had gestolen.

De politie kon Tee identificeren dankzij bewakingscamerabeelden die hij zelf had gestolen tijdens de inbraak op 13 maart 2024. Gestolen voorwerpen waren onder meer luxe horloges, diamanten ringen, gouden armbanden en contant geld. Op foto’s is te zien dat hij een zwarte pet, gezichtsmasker, marineblauw shirt, grijze rugzak en zwart-witte sneakers draagt.

De onderzoekers reconstrueerden de ontsnapping van Tee na de inbraak, die werd gekenmerkt door talrijke voertuigveranderingen – een methode die hij duidelijk uit klassieke films had overgenomen. Hij reed van een winkelcentrum aan Sri Nakarin Road via verschillende stations naar een tempel genaamd Wat Srilam en uiteindelijk terug naar zijn accommodatie.

Tijdens zijn verhoor gaf Tee toe dat hij de opbrengst van de diefstallen had gebruikt voor online gokken. Hij bekende ook dat hij in maart en april nog meer inbraken had gepleegd in de districten Bangkaew en Minburi. Ondanks zijn pogingen om zijn sporen uit te wissen door voortdurend van vervoermiddel te wisselen, leidde het nauwgezette onderzoek van de politie uiteindelijk tot zijn arrestatie.

De zaak heeft niet alleen de aandacht getrokken vanwege de grote schade, maar ook omdat zij het potentiële gevaar illustreert van misdaad geïnspireerd door populaire media. De politie heeft haar inspanningen opgevoerd om dergelijke geïnspireerde misdaden aan te pakken en benadrukt het belang van beveiligingssystemen in particuliere woningen.

Ondertussen wacht Tee op een proces waarin hij zich moet verantwoorden voor een reeks inbraken die net zo goed het script van een film hadden kunnen zijn.

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!