Premier Srettha Thavisin van Thailand gaat de strijd aan om de methamfetaminepillen in het land een halt toe te roepen.

BANGKOK:- Premier Srettha Thavisin heeft het harde optreden tegen de drugshandel opgevoerd na kritiek op de jongste maatregel van zijn regering om de stroom van methamfetaminepillen in het land een halt toe te roepen.

Srettha had gisteren een ontmoeting met hoofdcommissaris Torsak Sukvimol van de nationale politie en beval een escalatie van de inspanningen, waarbij hij erop wees dat de strijd tegen drugs nog steeds een urgent agendapunt was.

De premier verklaarde zojuist tegen de verzamelde pers dat ondanks een verviervoudiging van het aantal drugsarrestaties onlangs, de straatprijs van verdovende middelen niet is gestegen.

“Dit betekent dat er nog steeds veel verdovende middelen beschikbaar zijn, dus de onderdrukking moet doorgaan”, zei hij.

Srettha gaf opdracht tot het laatste harde optreden na kritiek dat de druk van het ministerie van Volksgezondheid om de wet tegen dealers aan te scherpen te mild was. Het ministerie heeft erop aangedrongen dat iedereen die met meer dan vijf meth-pillen wordt betrapt, als dealer moet worden aangeklaagd, waardoor de limiet van tien meth-pillen werd verlaagd. Degenen die met vijf of minder pillen worden betrapt, worden als gebruikers aangemerkt en krijgen een afkickkliniek aangeboden in plaats van een gevangenisstraf.

De nieuwe regel heeft geleid tot discussie op sociale media, waarbij velen klagen dat drugsdealers zich als gebruikers kunnen vermommen.

“Laat de regering deze kwestie opnieuw overwegen. Het kabinet hecht belang aan de problematiek. Niemand zou ook maar één meth-pil moeten bezitten, laat staan ​​vijf,” zei Srettha.

Ook zouden de inspanningen worden opgevoerd om de toestroom van drugs langs de grenzen te beteugelen en drugsverslaafden te rehabiliteren, zodat ze naar de samenleving kunnen terugkeren, voegde hij eraan toe.

De regering zou ook de verbranding van in beslag genomen drugs versnellen om ervoor te zorgen dat ze niet door corrupte ambtenaren worden verkocht.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!