De viering van het Chinees Nieuwjaar legt het toerisme geen windeieren

PATTAYA:- ZOOO!, het Chinees Nieuwjaar is ook weer achter de rug maar de financiën impact op het toerisme in de Chinatown van Bangkok en het vakantie-eiland Phuket is nog duidelijk merkbaar.

In de afgelopen dagen zijn toeristen, vooral uit China, naar de twee bekende regio’s toegestroomd, wat heeft geleid tot een aanzienlijke toename uitgaven in de lokale toerisme- en horecasector.

Tijdens het festival steeg de hotelbezetting bijvoorbeeld op Phuket naar 81 procent. Het eiland registreerde dagelijks tussen de 4.000 en 5.000 Chinese aankomsten, waardoor het in die tijd de grootste groep bezoekers naar nationaliteit was.

De directeur van de plaatselijke toeristen vereniging, Khun Lertchai Wangtrakuldee, schatte dat het negendaagse festival Phuket ongeveer 6,8 miljard baht aan toerismegerelateerde inkomsten genereerde.

Om het Chinese Nieuwjaar feestelijke af te trappen, verzamelden naar schatting 70.000 Thaise en buitenlandse toeristen zich op de stranden van Phuket en Bangkok’s Chinatown, wat een levendig begin van de festiviteiten markeerde. Voor veel Chinese bezoekers was het hun eerste bezoek aan Thailand tijdens Chinees Nieuwjaar.

Populaire attracties zoals Wat Mangkon Kamalawat in Chinatown trokken veel bezoekers die de lokale cultuur wilden ervaren en hun respect wilden betuigen aan de Chinezen.

Vooral de culinaire ervaringen werden geprezen, waaronder streetfood zoals de pikantzure vissoep en het mangodessert met kleefrijst.

Hoewel het festival voorbij is, blijft de drukte van Bangkok’s Chinatown en Phuket de diepe culturele banden en aanzienlijke impact van Chinees Nieuwjaar op het toerisme in Thailand voorlopig nog even aantonen

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!