Pattaya is van plan om het uitbreidingsproject van Jomtien te versnellen, zodat het tegen het hoogseizoen voltooid is.

PATTAYA/JOMTIEN:- Het Marine Department van Chonburi is van plan om, in samenwerking met relevante instanties en functionarissen, de tijdlijn voor de uitbreiding van Jomtien Beach naar voren te halen na wat zij het succes van het project tot dusver noemen op het strand van Na Jomtien.

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke heeft enige tijd geleden verslag gedaan van de uitbreiding van het strand, waarbij zand gesuppleerd werd aan het zwaar geërodeerde deel van het strand in de buurt van populaire visrestaurants nabij het einde van de Jomtien Beach Road.

Het project wordt door de gemeenteambtenaren van Na Jomtien als een succes beschouwd, waarbij wordt verklaard dat veel mensen, vooral ’s nachts, momenteel genieten van het strand en het gebied dat voorheen vrijwel volledig was geërodeerd.

Sommige delen van het onlangs uitgebreide strand zijn zelfs een beetje te populair geworden omdat lokale restaurants service naar het strand hebben verplaatst, wat niet zonder controverse is vanwege de gevoelige kwestie van inbreuk op staatseigendom.

Bij de eerste fase het project dat het strand heeft uitgebreid van vijf meter tot eenenvijftig meter zal het project doorgaan naar fase twee van drie fasen, bedoeld om uiteindelijk heel Jomtien Beach uit te breiden naar Dongtan Beach.  

Fase twee zou het “centrale” deel van het strand zijn van rond het Dragon Beach Resort-gebied voor ongeveer 2,5 kilometer.  De laatste fase, het meest populaire gebied in de buurt van Dongtan Beach en de Dongtan Police Box, zou op zijn vroegst pas in 2023 plaatsvinden.

Khun Ekkarat Kantharo, directeur van het havenkantoor van de Pattaya en het Marine Department van Pattaya, sprak telefonisch met lokale verslaggevers en bevestigde dat het project, vanwege het succes, door zou gaan, met als doel het in het hoogseizoen van dit jaar af te ronden, waarschijnlijk in november al. Voorheen was het onwaarschijnlijk dat fase twee zou doorgaan tot mogelijk het einde van het jaar of begin volgend jaar.  Dit is te wijten aan verschillende factoren, waaronder de populariteit van het project en het klaar zijn voor wat naar verwachting het eerste grote hoogseizoen in drie jaar zal zijn vanwege Covid-19.

Khun Ekkarat verklaarde ook dat de capaciteit van de zandbaggerschepen die voor het project werden gebruikt, zal worden verdubbeld, om het project te versnellen, waarvan de planners hopen dat het lokale ondernemers en toeristen ten goede zal komen door het strand verder uit te breiden, vergelijkbaar met Na Jomtien nu en Pattaya Beach  , die volgens hem allebei veel populairder zijn geworden (vooral ’s nachts) met het uitgebreide strand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: kaodedonline 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand  
Bron: kaodedonline.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!