Premier Prayut wordt eerste Thaise premier in 30 jaar die Saudi-Arabië bezoekt

SAOEDI ARABIË:- De Premier van Thailand, khun Prayut Chan-o-cha zal vandaag en morgen als gast van kroonprins Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, aan Saoedi-Arabië een bezoek brengen, zo maakte één woordvoerder uit het gouvernementsgebouw bekend.

Het bezoek van Prayut zal de eerste bespreking op leidersniveau tussen de twee regeringen in meer dan 30 jaar zijn en het doel van het bezoek is om de bilaterale banden tussen de twee landen te bevorderen, aldus de aankondiging.

In een poging om de langdurige vriendschap nieuw leven in te blazen, bezocht minister van Buitenlandse Zaken Don Pramudwinai in januari 2020 Saoedi-Arabië.

Saoedi-Arabië verbrak zijn diplomatieke banden met Thailand, die in 1957 werden aangegaan, na de diefstal van ongeveer 20 miljoen dollar aan juwelen door een Thaise conciërge in 1989. Dit leidde tot een langdurige ruzie die bekend werd als de “Blue Diamond-affaire”.

De diefstal werd één van Thailand’s grootste onopgeloste mysteries waarbij veel politiemensen betrokken waren.

Een jaar na de diefstal werden in Bangkok drie Saoedische diplomaten gedood in drie afzonderlijke incidenten in één nacht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!