17-jarige jongen doodgetrapt door een wilde olifant in het bos van Hua Hin

HUA HIN:- Het stoffelijke overschot van een jongen werd afgelopen weekend op de weg in de buurt van Kaeng Krachan National Park in het Hua Hin aangetroffen.

De buurtbewoners meldden dat ze een wilde olifant door de gemeenschap zagen ronddwalen op zoek naar voedsel.  Ze zeggen dat de jongen misschien alleen in het donker op zijn motor reed toen de olifant hem aanviel.

De bewoners vonden het lichaam en verwittigden agenten van het politiebureau van Nong Plub, die met een reddingsteam naar de plaats des onheils reden.  Ze identificeerden het lichaam van de 17-jarige Nakarin Toomthong alias  “Fluke”, het slachtoffer had wonden aan het voorhoofd, een gebroken nek en gebroken tanden.  Op ongeveer 5 meter afstand lag de motor van de jongen.  De voetafdrukken van een olifant werden overal op de weg gevonden op de plaats van de aanval.

De bewoners die het lichaam van de jongen voor het eerst vonden, vertelden tegen de politie dat ze eerder die avond een wilde olifant uit de gemeenschap hadden weggejaagd omdat deze hun plantage plunderde.  De groep volgde de olifant waarbin ze ontdekten dat de tiener in het bloed op de weg lag.  Toen ze het geluid van de olifant nog steeds in de buurt hoorden, zetten ze vuurwerk af om hem weg te jagen.  De lokale bevolking vermoedde dat het tienerslachtoffer probeerde weg te rennen, maar hij kon het niet halen en werd verpletterd.

Het incident is het zoveelste geval in een reeks recente olifantenaanvallen.  Vorige maand werd een 73-jarige vrouw gedood door een opvliegende olifant in Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary in Prachin Buri.  Beide lokale autoriteiten deden er alles aan om het terug het bos in te jagen, en maakten zelfs een bord met handgeschreven berichten om de olifant te laten weten, dat ze niet van zijn aanwezigheid gediend waren.  De autoriteiten moesten uiteindelijk de olifant vangen en terugsturen naar het bos.  Ze zeiden dat het dier tijdens het zomerseizoen geen voedsel had, waardoor het naar het door mensen bevolkte gebied trok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!