Premier Prayut vertelde dat de politie van Thailand zichzelf zal verdedigen als demonstranten de wet niet respecteren

BANGKOK:-Premier Prayut Chan-o-cha heeft de demonstranten gevraagd om de wet te respecteren en verklaarde dat de politie in staat is zichzelf te beschermen als ze door anti-regeringsdemonstranten worden aangevallen.

De premier zei dat hij zich géén zorgen maakt over demonstraties zolang de organisatoren de nodige vergunningen verkrijgen en de wet volgen.  De 68-jarige politicus waarschuwde tieners die het protest bijwoonden om na te denken over hun toekomst, aangezien de aanklachten op hun strafblad worden aangetekend.

“Iedereen wil democratie, en de regering is daar niet tegen.  Officieren zullen geen geweld plegen als de protesten ongevaarlijk zijn.  Val ze niet aan, want ze mogen zichzelf ook tegen schade verdedigen.”

De premier maakte de opmerkingen nadat de Thalu Gas-groep dit weekend een protest hield dat zich uitbreidde naar verschillende delen van Bangkok, waarbij enkele demonstranten hun protest intensiveerden bij het knooppunt Din Daeng.

Gezien de chaos veroorzaakt door de demonstranten, was het een verrassing dat er geen arrestaties werden verricht door de politie.  Rond het Din Daeng-knooppunt werden veel wegversperringen opgeworpen en agenten zouden met een aantal demonstranten hebben gevochten voordat ze achteruitgingen.

Volgens politieluitenant-generaal Samran Nualma werden door enkele demonstranten explosieven gegooid, waarbij twee politieagenten zwaar gewond raakten, terwijl andere agenten lichte verwondingen opliepen door vuurwerk.

Voorafgaand aan de demonstratie van eergisteren onderzocht Samran het plan voor het beheer van de menigte en onthulde dat de autoriteiten rijstroken moesten opzetten om knelpunten in het gebied te vermijden.  Hij bevestigde dat de politie goed voorbereid was om het evenement aan te pakken en voorspelde dat de protesten niet zouden escaleren tot geweld.

Tijdens een scan van het gebied voor de demonstratie ontdekte een team van explosievenopruimingsdienst meer dan 20 “pingpong bommen”, explosieven en , vuurwerk, onder de Din Daeng-snelweg.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!