Anti-alcoholgroepen willen in Thailand de cafébedrijven onder de loep nemen

BANGKOK:- Een coalitie van vier anti-alcoholgroepen heeft gisteren een open brief uitgegeven waarin het ministerie van Justitie wordt opgeroepen een onderzoek in te stellen naar twee pubs in Bangkok en Nakhon Si Thammarat die verdacht worden van het overtreden van de wet.

Ongeveer 20 functionarissen onder leiding van het Alcohol Watch Network hebben er bij het ministerie op aangedrongen om te onderzoeken of “Club 99” in het hoofddistrict van Nakhon Si Thammarat en de “Vampire Pub” in het Pathumwan-district van Bangkok de wet overtreden.

Er ontstond bezorgdheid na een vechtpartij op 4 juni in de pub in Nakhon Si Thammarat waarbij vier mensen om het leven kwamen, van wie er drie worden verondersteld minderjarig te zijn.

De politie viel afgelopen weekend de pub in Bangkok binnen en trof onder de 500 klanten minstens vijf minderjarigen aan, van wie er verschillende positief testten op drugs.

De pub, waarvan de regering in 2018 had bevolen te sluiten, ging naar verluidt in februari weer open.

Khun Thirapat Khahawong, coördinator van een netwerk om de effecten van alcohol te voorkomen, zei dat de twee gevallen een alarmsignaal zijn voor de handhaving van wet- en regelgeving in uitgaansgelegenheden.

Hij zei dat de groepen ook ontdekten dat sommige uitgaansgelegenheden advertentiecampagnes voerden die gericht waren op minderjarigen en dat veel locaties de wet niet naleefden na de versoepeling van de Covid-19-beperkingen.

Een Alcohol Watch Network-lid, Khun Wanchai Poonchuay zei dat het ministerie de twee gevallen moet onderzoeken en actie moet ondernemen als operators de wetten over alcoholgebruik door minderjarigen, verkoopuren en drugs en wapens overtreden.

De brief is aangenomen door khun Wanlop Nakbua, de plv. staatssecretaris van Justitie en woordvoerder van het ministerie.

Khun Wanlop zei dat het ministerie de kwestie met de betrokken autoriteiten zou bespreken en hen zou vragen hun onderzoeken te versnellen en ervoor te zorgen dat uitgaansgelegenheden aan de wet voldoen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Apichit Jinakul
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!